Oostenrijk Ahorn Mayrhofen

Met de Zillertalbahn naar Mayrhofen en een rondwandeling op de Ahorn

Maandag 20 augustus 2007

Als we opstaan, regent het nog steeds. Toch laten we ons hierdoor niet uit het veld slaan. We ontbijten gezamenlijk in de voortent en drinken een bak koffie. Terwijl de vrouwen de afwas doen gaan de mannen naar Fügen. Zij halen in het dorp bij de VVV de Zillertalcard. Deze geeft tegen een tarief van 39,80 Euro de mogelijkheid om zes dagen met het openbaar vervoer te reizen, zwemmen in diverse openluchtbaden en per dag 1 x gebruik te maken van de kabelbaan. Je kunt er voor kiezen om naar boven te gaan met de ene kabelbaan te wandelen door de bergen naar de andere kabelbaan en aldaar deze naar het dal te nemen.

Om 12.00 uur stappen we op loopafstand van de camping, bij de bedarfshaltestelle Gagering, op de Zillertalbahn die ons naar Mayrhofen brengt. Het verschil tussen een bedarfshaltestelle en een haltestelle is dat: bij de haltestelle altijd wordt gestopt en bij de bedarfshaltestelle alleen op verzoek.

Bij het drukken op de knop gaat het sein rood knipperen de machinist weet dan dat hij moet stoppen. Onderweg zien we dat er nog steeds wordt gewerkt aan het spoor. Het spoor wordt uitgebreid en in de toekomst zullen er meer treinen per dag gaan rijden. Ook zijn er nieuwe wagons en locomotieven besteld.

Als het treintje aankomt op het station Mayrhofen is het droog en via de dorpsstraat wandelen we op ons gemak naar de Ahornbahn. Deze is sinds kort vernieuwd en is nu de grootste gondelbahn van Oostenrijk.

In Zillertal wordt er al een grapje gemaakt over de nieuwe Ahornbahn. Het grapje luidt: De grootste kabelbaan van Oostenrijk voor het kleinste skigebied. Boven eten en drinken we wat in de Ahornhütte en maken de Panoramarondwandeling.

Als we naar beneden gaan zien we dat de temperatuur op 5 graden is blijven steken. Nu begrijpen we waarom we zo’n zin hadden in warme chocolademelk met slagroom en een Jägerthee.

Met het treintje keren we terug naar de camping. Ook nu wordt weer de barbecue aangestoken er was namelijk nog vlees over van gisteren. Met een biologisch bruin broodje en salade doen we ons maal. De mannen drinken er een Schwarze Zillertaler bij, een donker biertje uit Oostenrijk.