Oostenrijk Gasthof Zimmerebene wandeldoel net boven Mayrhofen

Zondag  2 september 2007

Na een vermoeiende dag gisteren zijn we relatief laat wakker. Zelfs Marsha slaapt uit en laat zich niet vroeg horen dat het tijd is om een ochtendrondje te gaan. Bij het ontbijt overleggen we hoe de rest van de week er uit gaat zien. De voorspelling is namelijk erg slecht er wordt vanaf maandag minder weer en vanaf dinsdag heel veel regen verwacht. Ook de sneeuwgrens zakt in de loop van de week naar 850 meter. Wij hebben nog een volle week vakantie en willen eigenlijk nog wel wat ondernemen.  Aangezien wij in september niet voor de sneeuw gaan bedenken we wat we de rest van de week gaan doen. Er zijn twee opties, langzaam terug richting Nederland of nog verder richting zuiden en een paar dagen aan het Gardameer of in Sud Tirol. Het internet brengt uitkomst. De voorspelling zuidelijk is ook niet veel beter dus gaan we richting huis en blijven hier en daar nog een paar nachten op een camping.De zondag benutten we verder om de voortent af te breken en spullen op te ruimen. Ook genieten we nog van het zonnetje, je kan je niet voorstellen dat het weer zo extreem zal gaan omslaan.

Om 15.30 uur rijden we richting Finkenberg om te gaan barbecueën bij Heiko en Juliette. Zij wonen samen met hun kinderen Ilja en Robin in landhaus Sonnenschein en verhuren appartementen. Zoek je een mooi en betaalbaar logeeradres in het Zillertal is dit zeker een aanrader. De avond is super gezellig en onder het genot van het nodige bier en vlees van de barbecue is het voor we het weten weer laat. Aangezien de vermoeidheid van de wandeling van gisteren nog steeds gevoeld wordt en we later dan gepland in bed liggen denk ik niet dat we morgen vertrekken enfin we zullen zien.

Maandag 3 september 2007

Tegen alle weersverwachting in worden we wakker met zonneschijn. Nu gaan we zeker nog niet op reis. De ochtend word doorgebracht met krant lezen en koffie drinken.

In de middag rijden we naar Mayrhofen. We wandelen naar Zimmerebene. Dit is een gasthof welke net boven Mayrhofen ligt. Bij de wandeling er naar toe heb je prachtig zicht over de plaats Mayrhofen en de omgeving.

Wanneer we bij het gasthof aankomen begint het net te spetteren.

We drinken wat en gaan langzaam weer richting Mayrhofen. De terugweg kiezen we voor de steile route, achteraf een slechte keuze, onze witte herder Marsha moet een aantal steile open trappen af waarbij ze ook nog een lelijke tuimeling maakt. Met de schrik in de benen komen we beneden in het dorp aan.

Inmiddels is de motregen over gegaan in regenbuien. Op de terugweg maken we nog een tussenstop bij konditorei Gredler in Zell am Ziller. Deze is gelegen aan de rivier de Ziller en wordt altijd druk bezocht omdat zij een heerlijk terras hebben, ook bij regenweer zit je bij hun nog comfortabel. verder zijn zij bekend vanwege hun uitstekende gebak en sublieme ijscoupe’s Hier moet natuurlijk nog een ijsje gegeten worden.

De avond brengen we door in het campingrestaurant. Het restaurant zit goed vol maar we kunnen plaats nemen aan tafel bij onze Duitse buren die ook al jaren op deze camping komen. De avond is om voordat we er erg in hebben. Onder het getik van de regen op de caravan vallen we in slaap.