Oostenrijk Wimmertalalm

Wandeling van Gmünd in het Gerlostal naar het Wimmertal

Vrijdag 31 augustus 2007

Als we opstaan zien we de eerste zonnestraaltjes. We douchen en ontbijten en stappen in de auto om naar het Gerlostal te gaan. We parkeren de auto in Gmünd op de speciale parkeerplaats van Jausenstation Wimmertalalm.

Hier vandaan start een forstweg naar de genoemde alm. In een klein uurtje wandelen we naar de hut toe.

We zijn gestart in korte broek en zonneshirt maar naarmate de wandeling vordert wordt er steeds meer aangetrokken. Als we bij de hut arriveren is het bewolkt en te fris om buiten te zitten.

Als we op de thermometer kijken is het 12 graden. We duiken de hut in waar de open haard brand en eten een soepje om door te warmen. We kijken op de kaart of er een andere route is om terug te wandelen naar de parkeerplaats. Op de kaart staat deze wel aangegeven echter volgens de dochter van de wirt kunnen we deze beter niet maken om dat het weer niet stabiel is. We praten nog even verder met de dochter van de wirt en hebben een leuk gesprek over onze hond Marsha en honden in het algemeen.

Als we buiten komen is de lucht grauw maar het is droog. We wandelen op ons gemak terug naar ons uitgangspunt om daarvandaan met de auto weer terug te rijden naar de camping.