Oostenrijk zomervakantie 2013 Karinthië en Zillertal

Augustus 2013, onze zomervakantie staat voor de deur. Net als in 2011, zie verslag, gaan we met onze vrienden Jan en Paula op pad. We hebben al veel voorpret gehad en hebben onze bestemmingen uitgezocht. Dit jaar starten we in de provincie Karinthië in het zuiden van Oostenrijk. Eigenwijs als we zijn zitten we niet echt in het zuiden maar aan de noordkant van deze provincie in Flattach. Als tweede bestemming hebben we onze vertrouwde camping Hell in het Zillertal uitgekozen. Het Zillertal inrijden door de Brettfalltunnel en dan de bergen voor je te zien voelt altijd weer als thuis komen. Kortom een mooi programma en wie zin heeft kan met ons meereizen door ons verslag te lezen.

Heenreis met overnachtingen bij Camping Wiedhof en Hotel Stegmühle

Vrijdagochtend, de caravan en de auto zijn gepakt, dit keer heeft het wat meer zweetdruppels gekost als anders. Niet dat het zo warm is echter we zijn sinds afgelopen najaar in het bezit van een andere caravan, een Sprite, deze is totaal anders ingedeeld als onze vorige caravan een Fendt. Toch is het obstakel genomen en zijn we klaar voor vertrek.

De eerste overnachting is in het plaatsje Waldbreitbach. Gelegen op 333 kilometer van huis in de buurt van de autobahn A61. De laatste jaren gaan we de grens over bij Venlo. Deze route bevalt ons beter dan via Arnhem en Oberhausen, minder vrachtverkeer en sinds de opening van het stuk snelweg waardoor je niet langer door Venlo hoeft te rijden geen oponthoud.

We arriveren op Camping Wiedhof een typische Duitse camping, stil blijven staan in de jaren 70 van de vorige eeuw. Alles is gedateerd en provisorisch gerepareerd echter wel schoon. Het tappunt van warm water zijn we nu nog aan het zoeken. De camping is rustig gelegen aan het riviertje de Wied en de eigenaar is ontzettend vriendelijk.

We kunnen aangekoppeld overnachten en vanaf de camping kan je na een reisdag heerlijk de benen strekken dit zorgt dat we het andere ongemak voor lief nemen. We eten lekker buiten voor onze caravan en strekken na het avondeten onze benen en wandelen naar Waldbreitbach.

De zaterdag moeten we bijtijds opstaan. Vandaag een langere reisdag voor de boeg. We willen overnachten bij Hotel Stegmühle in Iggensbach in Bayern hier hebben we in 2011 ook gestaan en dit is goed bevallen. Er moet 540 Kilometer afgelegd worden met een combinatie inclusief rustpauzes ongeveer 8 uur.

Na een lange reisdag met ook wat file onderweg arriveren we rond 17:30 uur bij het hotel. De pootjes zijn zo uitgedraaid en omdat het gebruik van een maaltijd een voorwaarde is om gratis te overnachten word er voor ons gekookt.

Direct achter het hotel ligt een bos, tijd om na een lange reisdag de benen te strekken.

Xela geniet met volle teugen, lekker los lopen en struinen wat wil een hond nog meer? Voor de liefhebbers van Geocachen valt er te melden dat er in dit Ohetal drie Geocaches liggen die wij natuurlijk even rapen.

Ondanks dat het zo rustig is ligt de snelweg vlakbij getuige onderstaande foto waar we in het bos van onder op de snelweg kijken.

De volgende ochtend ontbijten we bij het hotel, de vorige keer was dit uitstekend verzorgd en uitgebreid, dit keer teleurstellend. De eigenaresse welke gisteravond al haar bokkenpruik op had en liep te mopperen over alles en iedereen laat het verzorgen van het ontbijt over aan haar echtgenoot samen met het zuid Europese vrouwelijke hulpje. Oorzaak een minder uitgebreid ontbijt maar wel met liefde klaar gemaakt het word hun vergeven.

Na het ontbijt gaan we op pad voor de laatste 350 kilometer. Het grootste deel van de route gaat over twee baans wegen, we hebben hierdoor lang nodig en komen pas om 15;00 uur aan.Wat ook niet meewerkt is het weer, het stortregent vanaf het moment dat we in Iggensbach wegrijden en in Flattach Karinthië op de Alpencamping Raggaschlucht aankomen. Omdat de camping een kleine camping is en ongeveer 20 plaatsen heeft hebben we gereserveerd.

Dit bleek niet noodzakelijk te zijn maar de vriendelijke eigenaar komt wel gelijk naar buiten als hij onze combinaties ziet staan omdat hij ons verwacht. Omdat het nog steeds regent besluiten we om de voortent pas de volgende dag op te zetten. We luieren wat en eten in het campingrestaurant waar een uitstekende maaltijd voor een zeer schappelijke prijs geserveerd wordt.