Oostenrijk Obervellach

Middagwandeling van de camping in Flattach naar Obervellach en retour

Ook op de derde dag in Karinthië worden we niet verwend met mooi weer. Wanneer we opstaan is het bewolkt en er valt een miezelregen uit de lucht. De voorspelling meldt wel dagelijks mooi weer maar onze hoek wordt waarschijnlijk steeds overgeslagen.

We luieren wat, lezen een boek en zo waar tegen de middag is het droog. We willen er even uit, tenslotte moet Xela ook beweging hebben, en wandelen vanaf de camping richting Obervellach. Dan kunnen we direct wat boodschappen meenemen.

Als we net op pad zijn zien we het schuurtje waar een steenblok als bank opgesteld is. De tekst is wel heel toepasselijk: 

Bist Mude Du vom Laufen kannst beim Bankerl hier verschnaufen.

We wandelen door het dal en langs het water naar Obervellach, ipv naar het dorp te gaan lopen we de zijweg in richting de camping, daar ligt een Geocache die Peter even wil “rapen”.

Bij de camping is een water-speelland voor de kinderen, door het mindere weer zijn er weinig kinderen te bekennen, voor de foto wil het grote kind het wel even demonstreren.

We wandelen Obervellach in en vinden dat we wel wat lekkers verdiend hebben, terrasweer is het niet maar we vinden een uitstekend alternatief op een terras in een hofje bij een café. Niet buiten maar toch het idee van op een terras zitten.

Peter en Paula genieten van respectievelijk het vruchtenijs en de ijskoffie, Emmy en Jan nemen een warm drankje in de vorm van thee en cappuccino.

Wanneer we op het café van Oberstbergmeisteramt zitten ontdekken we dat in de ruimtes een tentoonstelling is over het National Park Hohe Tauern.

In drie ruimtes word een indruk gegeven van het National Park dmv interactieve films, foto’s en tentoonstelling materiaal. Voor meer info zie deze flyer

We wandelen verder door het dorp en zijn op zoek naar één van de twee supermarkten die tegenover elkaar aan de provinciale weg liggen maar ondanks dat we gisteren er met de auto geweest zijn kunnen we het niet vinden.

Een vriendelijke bewoonster van Obervellach brengt uitkomst en bepakt en bezakt met de dagelijkse boodschappen gaan we retour. Gelukkig hebben de dames de inkopen beperkt en kunnen de boodschappen mee in de rugzakken.

De terugweg is gelijk aan de heenweg. Toch verveelt het niet omdat je de andere kant het dal inkijkt en opnieuw veel natuurschoon te beleven is.

Een wolkenspel begeleid ons op de tocht maar toch doet de zon haar best om er door heen te breken.

Na een wandeling van 14,8 kilometer zijn we weer terug op de camping.
Vlakbij de camping is een rivierbedding waar Xela ondanks de wandeling nog even wil spelen. Uiteraard vinden we dat goed.

Voor morgen wordt zonnig weer voorspeld als dat zo is gaan we morgen voor de eerste keer het hooggebergte in. De wekker wordt dus wat vroeger gezet.