Oostenrijk Van Sommerberg via de Wasserfallweg naar Hintertux

Een schitterende wandeling welke nooit verveeld

Vandaag maken we voor de tweede keer deze wandeling. Jullie zullen denken waarom? Ten eerste verveeld deze wandeling nooit en ten tweede zijn we dit jaar hier met onze vrienden Jan en Paula en wij willen hun deze mooie omgeving laten zien.

We rijden via Zell am Ziller en Mayrhofen naar Hintertux, hier eindigt het Tuxertal en de weg is dan ook doodlopend. Wel kan je te voet oversteken naar het Valsertal, niet eens zo ver van onze Oostenrijkse vrienden in Steinach am Brenner. Wellicht komt het er ooit in de toekomst nog van maar voor vandaag hebben we andere plannen.

We parkeren de auto op de parkeerplaats van de Hintertuxer gletscherbahn. Met de Sommerbergalmbahn van de eerste sectie laten wij ons comfortabel vervoeren van 1500 meter naar 2100 meter. Hier start onze wandeling maar niet nadat we eerst op het terras in het zonnetje een cappuccino gedronken hebben en Peter op zoek gaat naar de Geocache Talblick Hintertux. Deze is zo gevonden maar het loggen duurt even omdat er muggels zijn.

De Geocache staat op het lijstje erbij dus we kunnen op pad. De vorige keer hebben we even moeten zoeken en zelfs moeten vragen welke kant we op moesten want de wandeling staat slecht aangegeven. Dit keer weten we dat we onder de lift door steil naar beneden moeten.

Gelijk word ons een eerste blik op Hintertux gegund.
Tussen de lager gelegen almhutjes door gaat het over brede grindwegen naar het smalle pad wat wij moeten volgen.
Via een smal pad gaat het naar de alm waar diverse koeien rustig staan te grazen.

Onderstaand is gezichtsbedrog, de koe staat gewoon op vier poten.

Al snel zien we de eerste waterval in de verte. Het is de Schraubenwasserfall

Bij de Talkessel Waldeben is een bankje geplaatst, een mooie gelegenheid om in het zonnetje te lunchen.

Via een gevarieerd natuurgebied waar het water ook over het pad stroomt gaat de wandeling verder.

Achter ons zien we de Sommerbergalm in het zonnetje liggen We zijn al een flink stuk gedaald.

Het loont zich sowieso om af en toe achter om te kijken. Het uitzicht is iedere keer anders.

Via een stukje bos bereiken we de Schraubenfallklamm.

We zien hier een gigantisch rotsblok liggen waar je bij regen met velen kan schuilen. Een mooie plaats voor een Geocache. Maar helaas heeft nog niemand hier een doosje neergelegd.

De weg door de klamm bij de Schraubenfallhöhle is steil en kan indien het geregend heeft erg glad zijn. Waar dat toe kan leiden lees je in dit verslag.

De Schraubenfall in de klamm is niet bijzonder, de watervallen boven aan de route zijn spectaculairder.

Echter wanneer je onder bij het dalstation van de gletscherbahn gaat kijken is deze een stuk spectaculairder.

Hier gaan we ook nog even een blik werpen want er valt nog een doosje te rapen. Deze laat zich niet zo makkelijk vinden, het is ook logisch want de moeilijkheidsgraad is 3 sterren.

We komen terug bij ons uitgangspunt en kunnen terug kijken op een geslaagde dag.

Natuurlijk sluiten we een heerlijke dag op gepaste wijze af. Onze Kia weet evenals voorheen de Nissan de parkeerplaats van de konditorei Gredler in Zell am Ziller blindelings te vinden.