Oostenrijk wandeling rondom de Schwarzsee

Wanneer we vandaag wakker worden is het typisch zo’n dag dat het met het weer alle kanten op kan. Aangezien er voor de middag regen voorspeld is, is het even een dilemma wat we gaan ondernemen.

We opteren dit keer om niet de bergen in te trekken maar in het dal te blijven. Aangezien Jan en Paula nog niet bij de Schwarzsee bij Kitzbühel geweest zijn vinden we dit een goede keuze. In 2010 waren wij hier ook (zie hier) en aangezien het een kleine wandeling is welke niet snel verveeld stappen we in de auto en rijden die kant op.

Bij aankomst op de parkeerplaats aan de Schwarzsee schijnt het zonnetje maar zodra we de andere kant op kijken zien we de eerste donkere wolken.

Je kan vanaf de parkeerplaats aan de Schwarzsee een rondwandeling om het meer maken. Laat je niet weerhouden door het feit dat het eerste gedeelte langs de achtertuinen gaat van de daar staande huizen. Na circa 5 minuten sta je aan het meer en loop je bijna het hele traject langs het water.

Ondanks de vele wandelaars spotten we in een boom een eekhoorntje welke zich net op de gevoelige plaat laat vast leggen.

We komen bij het meer en genieten van de weerspiegeling van de takken en bergen in het water.

Het pad is een mooi wandelpad ook geschikt voor kinderwagens.

In ongeveer 45 minuten loop je rond het meer. Met wat informatie tot je nemen ben je ongeveer een uur onderweg.

Schwarzsee:


Het idyllische meertje de Schwarzsee ligt vlak bij Kitzbühel en is ca. 8 hectare groot en 8 meter diep. Het meer behoort tot de warmste en ook wel de mooiste zwemmeren van de Alpen. Vanwege de ligging in het veen bezit het water een krachtige en genezende werking. De Schwarzsee is een recreatiegebied met veel sportieve mogelijkheden zoals vissen, roeien, varen (elektrische boten) fitnessparcours en wandelen om het meer. In de winter kun je er schaatsen, ijshockeyen, curling en winterwandelen.

Voor de liefhebbers van Geocachen is er een mogelijkheid tot het loggen van een Eartcache met de naam Earthcache Schwarzsee Tirol.

De wandeling welke wij voor de tweede keer maken is de moeite waard en ook leuk om te combineren met een bezoek aan het centrum van Kitzbühel.

Wanneer we het rondje bijna af hebben willen we ons broodje op eten. We vinden een bankje in het zonnetje maar tegen de tijd dat we het broodje verorberd hebben voelen we de eerste spatjes.

Ons plan om nog even het centrum van Kitzbühel te bezoeken laten we voor wat het is en stappen in de auto om naar het Zillertal terug te keren.