Oostenrijk zomervakantie 2013 reisdag

Zillertal, verplaatsing van Karinthië naar het Zillertal

Ons verblijf op de camping in Karinthië zit erop we gaan ons verplaatsen naar het Zillertal in Tirol. Camping Hell en het Zillertal hebben ons hart gestolen onze vakantie is niet compleet als we daar niet een aantal dagen van de vakantie doorbrengen.

Er zijn twee logische routes met de caravan om vanuit Karinthië naar Tirol te reizen. De eerste is over de snelweg en door de Tauerntunnel, de tweede over de Bundesstrasse en de Felbertauern.

Wij kiezen voor de landschappelijk de mooiste route en ook de kortste wat kilometers betreft maar niet qua tijd, de Felbertauern.

Eerder dit jaar in mei 2013 is door modder lawines een deel van de weg weggeslagen en is er een tijdelijke noodweg aangelegd. Deze weg is veel steiler met hellingpercentage van 11% maar volgens opgevraagde informatie bij de Asfinag is deze opengesteld voor auto met caravan en goed te doen.

Uiteraard hebben wij weer het “geluk” dat we stil komen te staan op het steilste gedeelde van de noodweg in afwachting tot het verkeerslicht weer groen word maar zonder caravanscheuren krijgen we onze combinatie weer op gang

Men is nog volop aan het werk en er staat een flinke file voor het verkeerslicht. Volgens de huidige stand van zaken blijft de tijdelijke weg tot eind 2015 in gebruik.

Na de Felbertauern gaan we verder over Pass Thurn. Deze pas is tegenwoordig goed uitgebouwd en levert geen problemen op.

Volgens planning zouden we in Jochberg pauzeren omdat daar een goed restaurant met Tiroolse specialiteiten aanwezig is echter de parkeerplaats waar we altijd parkeren is in gebruik genomen voor opslag van bouw werkzaamheden van een nieuwe lift. In het dorpje Aurach nemen we bij Alpenhof een pauze. Het restaurant is niet bijzonder maar wel één van de weinige parkeerplaatsen die we tegen komen waar we fatsoenlijk twee combinaties kunnen parkeren.

Na de pauze gaan we verder en passeren het impossante Kaisergebirgte en rijden door Kitzbühel en het Brixental richting Wörgl.

Vanaf hier is het nog maar een klein stukje tot het Zillertal.

Wanneer we de Brettfaltunnel door zijn en het Zillertal voor ons zien liggen voelen we ons weer helemaal thuis.

We worden nog wel even teleurgesteld wanneer we aankomen. De camping is helemaal vol en de enige plek waar wij kunnen staan is een smalle plek achter het receptie gebouw. Voor Jan en Paula is er wel een goede plek beschikbaar omdat zij zonder hond zijn. We nemen het voor lief en spreken met Carin de eigenaresse van de camping af dat we de volgende dag wel verplaatsen als er een betere plek beschikbaar komt.