Oostenrijk Pumafalle Trins

Wie cullinair verwend wil worden kunnen we een bezoek aanraden

Zoals altijd als we in Oostenrijk zijn proberen we het te regelen dat we onze Oostenrijkse vrienden ontmoeten. Wanneer we op camping Hell in het Zillertal neerstrijken is dit geen probleem. Zij wonen in Steinach am Brenner in het Wipptal, een autorit van ongeveer 45 minuten.

We arriveren in Steinach en na een kopje koffie met heerlijke zelf gebakken taart gaan we op stap. Vanwege het onbestendige weer dit keer een korte wandeling. We rijden het Geschnitztal in en de auto wordt geparkeerd bij de Liftstuberl in Trins.

Doel vandaag is de Pumafalle dit restaurant heet Jausenstation maar is een volwaardig restaurant met uitstekende keuken. Wie cullinair verwend wil worden is hier aan het juiste adres.

Wij wandelen op ons gemak van de parkeerplaats bij de Liftstuberl (betaald parkeren) in ongeveer 45 minuten naar de Pumafalle.

Aangezien het weer zo wisselvallig is maken we de keuze om een tafel binnen te nemen. Geen straf aangezien het sfeervol ingericht is.

Op de kleine kaart vinden we al gauw iets van onze gading. Bovendien zijn er dagelijks specialiteiten welke op een groot bord vermeld staan.

Al snel zitten we allemaal te smikkelen, Christine een heerlijke kasspressknödelsuppe, Emmy een geitekaas met salade en brood, Martin een kalfslever, één van de specialiteiten van het huis en Peter wilde dit keer een Kaiserschmarrn.

We zitten er heerlijk en kletsen gezellig bij.

Wanneer we afrekenen krijgen we van het huis een mini gugelhupf of in goed Nederlands, een mini tulband.

Nadat de dames nog wat inkopen gedaan hebben bij het kleine winkeltje wat ook in de Pumafalle aanwezig is lopen we op ons gemak weer terug.

Het weer is nog steeds half en half maar niet onaangenaam.

Xela geniet van de wandeling en van het feit dat ze hier rustig los kan lopen.

Wanneer we richting het Zillertal kijken over de bergen zien we blauwe lucht. Waarschijnlijk hebben Jan en Paula die daar gebleven zijn beter weer.

We lopen opnieuw langs het Trinser moor waar we op de heenweg een Geocache gevonden hebben.

Voor we het weten kijken we weer op het dorp Trins.

We steken de beek over naar de parkeerplaats en stappen terug in de auto om naar Haus Wanner te rijden.

Daar kletsen we nog wat na, eten nog een lichte avondmaaltijd en vertrekken naar de camping in het Zillertal. Een gezellige dag is altijd snel voorbij.