Oostenrijk zomervakantie 2021

Heenreis met overnachting op Camping Eisenbachtal Girod Montabaur

Zomervakantie 2021 staat voor de deur. Ondanks de pandemie mogen we op reis. We hebben voor 6 nachten gereserveerd op een boerencamping in Hopfen am See in Zuid Duitsland. Daarna gaan we door naar onze favoriete camping Natürlich Hell in Fügen in het Zillertal. 

De eerste stop is voor degene die onze reisverhalen volgen een bekend adres. 

Camping Eisenbachtal van de charmante eigenaar Dhr. Siegfried Wolf. 

We worden zoals altijd allerhartelijkst ontvangen door de eigenaar. Omdat we Xela, onze Bayer, niet mee hebben kiezen we er dit keer voor om aangekoppeld achter het sanitair te overnachten. 

We draaien de pootjes van de caravan uit en halen de stoelen tevoorschijn
In het zonnetje genieten we van een heerlijke radler en biertje

Het is inmiddels tijd om te gaan eten. We hebben een tafel gereserveerd bij Restaurant Freimühle naast de camping gelegen. Ook aan de andere kant van de camping is er een restaurant genaamd Studentenmühle. Omdat wij met dit restaurant een mindere ervaring hebben kiezen wij altijd voor de Freimühle. 

Dit keer kunnen we buiten op het terras eten

De kaart van het restaurant is vernieuwd en er zijn een flink aantal Schnitzelgerechten aan de menu kaart toegevoegd. Wij kiezen beiden voor een schnitzel maar dit was voor ons geen succes. We hebben hier andere keren beter gegeten. Als we op de terugreis weer kiezen om te overnachten op camping Eisenbachtal gaan we voor een ander gerecht op de kaart.

Na het eten maken we nog een ronde door de Biotoop, de trots van de camping eigenaar

De biotopen zijn door Dhr Wolf aangelegd. Was er eerst één biotoop, inmiddels zijn het er twee waarvan de eerste, de oudste ons inziens de mooiste is. 

Een biotoop is een gebied met een uniform landschapstype waarin een bepaalde levensgemeenschap met organismen kan gedijen.

We maken dit keer alleen een wandeling rond de eerste biotoop

We keren terug naar de caravan om van een goede nachtrust te genieten. 

We vertrekken ’s morgens op ons gemak. Vandaag moeten we 475 kilometer afleggen maar met de vele wegwerkzaamheden op de Duitse autobahn die voor files zorgen zijn we de hele dag onderweg. 

We arriveren om 16u30 bij camping Guggemos. Hier waren we in 2018 ook al een keer. We zijn benieuwd hoe het er nu uitziet. In februari 2020 is hier brand geweest. De brand verwoestte het woonhuis en sanitair. Alles is nieuw aangelegd en de camping is pas sinds deze zomer heropend. 

We mogen de caravan afkoppelen, de camping eigenaar rijdt alle caravans op hun staanplaats omdat deze terrasvormig aangelegd is. Peter rijdt onze Kia Optima naar voren en zet de auto op de handrem. Hier ontstaat een probleem de schakelaar van de elektronische handrem breekt af. Een groot probleem als je in de bergen op vakantie bent. 

We installeren eerst de caravan en proberen daarna te regelen dat de handrem gemaakt wordt. We bellen met de Kia dealer in Füssen maar krijgen daar geen gehoor. Daarna proberen we de Kia dealer in Reutte in Tirol in Oostenrijk. Dit is 26 kilometer vanaf hier, maar deze is al gesloten. We bellen Kia assistance, deze krijgen wel contact met de Kia dealer in Füssen maar die geeft doodleuk aan dat hij de komende week geen tijd heeft. We besluiten om het probleem over het weekend heen te tillen en dan maandag zelf maar even bij de dealer in Reutte langs te rijden. We hebben dit weekend de auto niet nodig. Wordt vervolgd.