Duitsland Schwangau

Garage bezoek met de auto en een kleine E-bike tour naar Schwangau

Het is maandagochtend en om ons handrem-probleem aan onze Kia op te lossen rijden we eerst de grens over naar Oostenrijk om de Kia dealer in Reutte te bezoeken. Daar aangekomen worden we keurig netjes geholpen. Men maakt gelijk tijd voor ons en gaan in het computersysteem zoeken of het onderdeel besteld kan worden. Het onderdeel kan gelukkig besteld worden en voordat wij verder reizen worden geleverd. We maken een afspraak voor komende woensdag om 09.00 uur zodat het onderdeel gemonteerd kan worden. Er wordt een schatting gemaakt van een uurtje werk. Ons lijkt het wat kort maar de monteurs zullen het zeker goed kunnen inschatten.    

Inmiddels is de ochtend al bijna voorbij. Daarom besluiten we om een bezoek te brengen aan het Füssen Outlet Center. Een aantal grotere sportmerken hebben hier een Outlet  winkel. 

Daarnaast is er een “Hochseilgarten” oftewel in het Nederlands een klimpark

Binnen zijn er 34 hindernissen en buiten ook nog een flink aantal. Bovendien de 230 meter Flying Fox waar je zelfs op afstand via een webcam kan meekijken. 

Live webcam Hochseilgarten.

Na onze inkopen gedaan te hebben rijden we terug naar de camping om daar te genieten van de zon, een goed boek en een lekker koel drankje. 

Dinsdagochtend, we hebben net gedoucht als de telefoon gaat. Het is de Kia dealer in Reutte. Die meldt dat het onderdeel binnen is en vraagt of wij in plaats van woensdag, vanmiddag om 13:30 kunnen langskomen. Aangezien wij het zo snel mogelijk gemaakt willen hebben laten we gelijk onze plannen varen. We drinken op ons gemak koffie op de camping en zorgen dat we op tijd in Reutte zijn. 

Onze Kia wordt de werkplaats ingereden en 30 minuten later is de handrem gerepareerd. We rijden terug naar de camping en besluiten om nog op de E-bikes te stappen om een klein rondje te fietsen. 

We fietsen weer langs de lange route langs de Hopfensee naar Füssen
We rijden over het AÜW Wasserkraftwerk Horn. Hier stroomt de Lech in de Forggensee

Een gevaarlijk stukje in het traject van vandaag omdat er rails in het wegdek zitten. Deze vallen niet echt op. Er staat wel een waarschuwing maar we kunnen ons voorstellen dat dit door fietsers niet wordt gezien. 

Het is benauwd weer wat goed te zien is aan de bewolking. 

We naderen Schwangau hier krijgen we een prachtige blik op schloss Neuschwanstein

We komen langs de thermen die voluit Königliche Kristalltherme Schwangau heet. Hier vindt je alles voor de sauna liefhebber. Diverse sauna’s en zwembaden zijn er aanwezig. Bij een volgend bezoek aan deze streek en wanneer het minder weer is maar eens een bezoek brengen. 

In Schwangau draaien we gezien het tijdstip om en rijden terug naar de camping. Ondanks dat de dag anders ingevuld werd als verwacht hebben we er weer van genoten.