Oostenrijk Zillertal 2021 camping Natürlich Hell

Reisdag van Hopfen am See naar Fügen Gagering 

Vandaag gaan we verder naar het Zillertal. Na 6 heerlijke dagen aan de Hopfensee is de volgende camping, voor degene die ons volgen op onze website, een bekende. Onze favoriete camping Natürlich Hell in Fügen in het Zillertal.

We vertrekken op ons gemak en rijden via de Fernpass en het Miemingerplateau naar het Zillertal. 

We melden ons aan. Een plek hoeven we niet uit te zoeken want we hebben in juli nog gereserveerd en bij de reservering al onze plaats uitgekozen.

Sinds dit jaar zijn de staanplaatsen van de camping omgenummerd en tegelijkertijd zijn een aantal staanplaatsen vergroot. Dit had onder andere tot gevolg dat op de Alte Wiese, waar wij altijd stonden, 2 staanplaatsen vervallen zijn. Doordat er 2 plaatsen minder beschikbaar zijn en de vele reserveringen was er voor ons geen plaats. Om die reden staan wij dit jaar voor de eerste keer op de Lärchenwiese. 

Bij de reservering in juli hadden we nog de keuze uit 10 plaatsen. De meeste gelegen op de Lärchenwiese. Nadat we alle beschibare plaatsen bekeken hadden, hebben we uiteindelijk voor de plek waar we nu staan gekozen. Onze eerste indruk van deze andere plek op de camping is positief. Misschien een beetje ongezellig voor de buren aan de overzijde maar wij zetten de caravan met de rug naar het Inntal/ Achensee. Waarom zullen een aantal van jullie afvragen. Omdat de wind meestal vanaf die zijde komt. Met de wind tegen de achterzijde van de caravan hoeven we de luifel niet iedere keer in te draaien. Daarbij komt ook nog, dat we zo verder het Zillertal inkijken.

Foto van Facebookpagina Dorf- und Bauernmarkt Fügen maker onbekend. 

Na een goede nachtrust besluiten we om het vrijdag rustig aan te doen. We genieten van een heerlijke rustige zonnige dag op de camping en bezoeken de vrijdagse Dorf en Bauernmarkt in Fügen. Hier zijn lokale lekkernijen, boerenproducten en hand gemaakte artikelen te koop.

Vol bewondering kijken we naar de mandenvlechter die zijn vakmanschap toont. Met Bärlauchöll, Bärlauchsalz, Bananenaufstrich en Zirbenöll voor onze verdamper als buit, keren we terug naar de camping. Hier genieten we van de zon en een boek.