Camping Haus Guggemos Hopfen Duitsland

Eenvoudige boerencamping aan de Hopfensee

Camping Haus Guggemos is een eenvoudige boerencamping aan de Hopfensee. 

Wij zijn twee keer op deze camping geweest in de zomer van 2018 en 2021

In 2018 was het een camping met basic voorzieningen. In januari 2020 werd de camping getroffen door een grote brand. De brand ontstond in het houten sanitair gebouw waarna deze oversloeg op het woonhuis. Na de brand heeft men alles heropgebouwd en zijn alle faciliteiten vernieuwd. Door de brand is de camping 1,5 jaar dicht geweest. Wij bezochten de camping voor de tweede keer in zomer 2021 direct na de heropening,

De camping is gesitueerd aan de Hopfensee en vanaf een deel van de camping heb je ook uitzicht op het meer. Het is een terrassencamping met kleine steile hellingen. Bij aankomst brengt de eigenaar de caravan met de tractor naar zijn plaats

Voor op de camping zijn geparcelleerde staanplaatsen achter op de camping een groot grasveld waar de eigenaar de caravans kris kras neerzet. Bij mooi weer en vooral in het weekend, is onze ervaring,  dat je dan erg dicht op elkaar staat. Navraag bij de eigenaresse geeft de informatie is dat de geparcelleerde plaatsen in het algemeen toegewezen worden aan gasten die voor langer dan een week reserveren. Tip: neem een lange stroomkabel mee, minstens 30 meter of gebruik 2 stroomkabels die aan je elkaar kunt koppelen. De aansluitpunten zijn dun gezaaid evenals de watertappunten. Het afvalwater kan alleen geloosd worden bij het sanitair gebouw. Als je achteraan op de camping staat is het een behoorlijke wandeling naar beneden. Houdt daar dus rekening mee.  

De camping is rustig gelegen. Vanaf de camping ben je in ongeveer 10 minuten te voet in het plaatsje Hopfen waar diverse restaurants zijn. Ook is hier de mogelijkheid voor een frisse duik in de Hopfensee.

Voor de boodschappen moet je met de auto naar Füssen waar je in 10 minuten bent. Het plaatsje Füssen is een stadje met een historisch centrum waar genoeg te beleven is. Zie ook ons verslag uit 2015.

Het sanitair gebouw is na de brand vernieuwd en heeft nu alle voorzieningen. Voor de tentkampeerders, die geen stroom hebben, zijn er kluisjes waar je de  mobiele telefoon of de accu van je E-bike veilig kan opladen. 

Voor de kinderen is er een klein speeltuintje. Het speeltuintje is voorzien van een hekwerk. Het ligt echter direct bij de weg dus kleine kinderen kunnen ons inziens niet zonder toezicht gaan spelen.

De camping is een ideale uitvalbasis voor E-bike tours en wandelingen in de Allgäu. De Königs Schlösser zijn met de auto snel te bereiken. 

Reserveren voor deze camping is aanbevolen. 

Laatste bezoek: augustus 2021

Officiële website camping: klik hier 

Honden toegestaan.

Disclaimer: bovenstaande informatie geeft een beeld van onze ervaringen en indrukken in augustus 2021.  De huidige situatie kan anders zijn. 

Ingang camping zomer 2018
Ingang camping zomer 2021
Zicht op de Hopfensee vanaf de staanplaatsen voor op de camping.
Terrassencamping, camping gedeelte rechts vanaf de ingang (zomer 2018)
Terrassencamping, camping gedeelte rechts vanaf de ingang (zomer 2021)
Geparcelleerde staanplaatsen vooraan op de camping (zomer 2021)
Geparcelleerde plaatsen achter het hoofdgebouw
Staanplaatsen op het grote grasveld (zomer 2021).
Blik op de bergen vanaf de staanplaatsen op het grasveld (zomer 2021)
Onze staanplaats zomer 2018.
Sanitair gebouw in houten bijgebouw voor de brand zomer 2018.
Zij aanzicht hoofgebouw met daarin alle faciliteiten (zomer 2021)
Wc ruimte, i.v.m. Corona maatregelen deels afgeplakt.
Toilet
Kinderdouches
Sanitair ruimte minder valide.
Wastafels
Douche
Privé cabine met wastafel.
Afwasruimte
Afwasruimte
Wasmachines en droger en ruimte om de handwas te doen.
Kluisjes om elektrische apparaten op te laden.

Speeltuintje
Camping vanaf de doorgaande weg
Uitzicht vanaf onze staanplaats op het grasveld zomer 2021.