Oostenrijk Stubnerkogel en Stubneralm

Wandeling over de hoogste hangbrug van Europa 

Via de Stubneralm naar het middenstation van de Stubnerkogelbahn. 

Woensdag 24 augustus 2011 

Vandaag gaan we met de kabelbaan op stap. We rijden naar Bad Gastein om met de Stubnerkogelbahn de berg op te gaan. De berglift ligt achter het station maar we kunnen de weg er naar toe niet vinden. We hebben schijnbaar een afslag gemist. We besluiten de auto bij het station neer te zetten (betaald parkeren) en via de traverse naar de lift te lopen. 

We gaan met de lift naar boven en staan versteld wat hier allemaal gebouwd is. Er is een groot uitkijkplatform voorzien van glazen wanden en natuurlijk de trekpleister voor velen de hoogst gelegen hangbrug van Europa.

Deze hangbrug is druk bezocht en velen gaan hier met de Stubnerkogelbahn naar boven, de brug bezichtigen en weer met de lift retour. 

De 140 meter hoge hangbrug bij de Stubnerkogel verbind het restaurant van het bergstation van de Stubnerkogelbahn met de zendmast op de berg. De hangbrug heeft twee records gebroken. Het is de eerste brug op 2300 meter en deze is het hele jaar geopend. 

Op de brug is een fotopoint welke je zelf in werking kan zetten d.m.v. een drukknop. Het resultaat kan je op een de internetpagina skigastein.com opvragen en opslaan op je computer. Ook wij hebben onderstaande foto daar gemaakt. 

Ook wij bekijken op ons gemak het kunstwerk en maken natuurlijk de nodige foto’s. Echter wij zijn wel gekomen om te wandelen. We hebben een route op het oog. Via de Stubneralm naar het middenstation van de Stubnerkogelbahn. 

De wandeling gaat nog een klein stukje over een schotterweg maar wanneer we over de kam zijn gaat het pad over in een smal paadje. 

Het paadje wordt aangegeven door stenen mannen in het Duits Steinmandl en in het Bayerische en Oostenrijkse dialect Stoamandl genoemd. Het zijn gestapelde wegwijzers die in ruw en onoverzichtelijk bergterrein aangeven waar het paadje loopt. 

Erg onoverzichtelijk is het pad wat wij lopen niet echter wellicht is het pad minder goed te zien als er nog sneeuwresten liggen. Jan besluit om nog een steentje toe te voegen stel je voor dat het zo gaat sneeuwen. 

De mannetjes nodigen uit om uitgebreid te bekijken want iedereen blijft er bij stil staan of zou het ook door het uitzicht op het dal komen? 

Wanneer we halverwege de berghelling zijn wordt het tijd voor een pauze. Het uitzicht is ook hier prachtig. 

In juni zal deze helling vol met Alpenrosen staan. 

Tijdens onze pauze zien we in de diepte al de Stubneralm liggen. Hier hebben we ons een almjause beloofd. 

Aan het wandelpad te zien is dit een geliefde ski route. 

De almjause ziet er goed uit. De Brettljause die we hebben uitgekozen is voorzien van allerlei lekkers dat hier zelf gemaakt wordt van de kaas tot de worst en van het spek tot het brood. En het smaakt meer dan voortreffelijk. 

Na de inwendige mens versterkt te hebben vervolgen wij onze weg richting het middenstation van de Stubnerkogelbahn. 

De totale wandeling duurt circa 1,5 uur echter wij hebben ruimschoots de tijd genomen om boven rond te kijken bij het uitkijkplatform en de hangbrug en foto’s te maken. Hierdoor hebben wij ons 3 uur vermaakt.