Oostenrijk reisdag zomervakantie 2011

Verplaatsing van Gasteinertal naar het Zillertal 

Zondag 28 augustus

Na een week in het Gasteinertal kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan. Het kriebelt om weer naar het Zillertal te gaan. Het Zillertal voelt voor ons altijd aan als thuis komen, bovendien geeft de weervoorspelling voor de komende weken aan dat de temperatuur gaat dalen en dan scheelt het Gasteinertal met Zillertal toch zo’n 4 graden. Ook willen we nog even onze Duitse vrienden Christian en Jutta met hun zonen Manuel en Timo zien.. Zij staan op hetzelfde laantje waar wij graag staan. We hebben namelijk even telefonisch gereserveerd aangezien camping Hell in deze tijd van het jaar nog flink druk kan zijn en wij voorkeur hebben voor een plaats op de Alte Wiese. 

We nemen afscheid van het Gasteinertal waar op de bergtoppen een laagje sneeuw ligt. Dit is het gevolg van de hevige regenval van gisteren. Gezien de weersvoorspelling zal het laagje letterlijk verdwijnen als sneeuw voor de zon. 

We rijden van Bad Gastein naar Fügen in het Zillertal. Camping Hell in Fügen is ons reisdoel. Wie ons kent, weet dat dit onze favoriete Oostenrijkse camping is. 

Zillertal: ligt ongeveer veertig kilometer ten oosten van Innsbruck. Bij Jenbach takt het af van het Unterinntal zuidwaarts. Het dal reikt vanaf Strass im Zillertal tot aan Mayrhofen, waar het zich opsplitst in vier dalen:. Het Tuxertal, het Zemmtal, de Stillupgrund en de Zillergrund. 

In het noorden (vooraan in het Zillertal) bevinden zich twee zijdalen: het onbewoonde dal Märzengrund en het dal Finsinggrund waarin het hoteldorp en skioord Hochfügen zich bevind. Bij Zell am Ziller is er een aftakking naar het Gerlostal welke het Zillertal verbind met het Salzburgerland.  In het dal vindt je in het westen de Tuxer Alpen in het oosten de Kitzbüheler Alpen in het zuiden op de grens met Italië de Zillertaler Alpen.  Het gehele Zillertal ligt in het district Schwaz.

In tegenstelling tot andere zijdalen van het Inndal overwint het Zillertal geen terrashellingen en wint het vanaf het begin (Strass, 522 m) tot aan het einde (Mayrhofen, 628 m ) maar weinig aan hoogte. Tussen Aschau en Zell am Ziller wordt het dal een stuk nauwer. Ongeveer 9% van de oppervlakte van het dal is woongebied.

Wanneer we arriveren op de camping staan de Bothnertjes al op ons te wachten. De koffie staat klaar en na de koffie ook een lekker koud biertje. En de kinderen zitten vol verwachting te wachten op Xela. Timo willde vanochtend niet eens mee op pad, het kon zijn dat wij eerder op de camping zouden zijn en dat hij dan de aankomst van Xela zou moeten missen. Na de koffie en het bier gaan we weer terug naar onze caravan er moet nog een voortent opgebouwd worden. Nog bijna twee weken vakantie hebben we voor de boeg.