Oostenrijk Rondwandeling over de Penken en een bezoekje aan Mayrhofen 

Dinsdag 30 augustus, wanneer we opstaan laat het zomerweer ons in de steek, We moeten de verse broodjes uit de campingwinkel van Hans dan ook nuttigen in de voortent. Gauw even de laptop gepakt en een check gedaan op de weerpagina van de ORF omdat dit de meest betrouwbare voorspelling geeft. De voorspelling is niet slecht maar er kan een buitje vallen. We overleggen met JaPa wat we gaan doen en de beslissing is al snel genomen we gaan maar weer eens naar Mayrhofen. Afhankelijk van het weer heb je daar diverse mogelijkheden. 

We wandelen in 10 minuutjes van de camping naar de haltestelle van de Zillertalbahn in Gagering. Zoals altijd is het treintje ook dit keer weer te laat. We vinden een plekje en Xela is gelijk in haar element. Ze staat met haar snuit bij het raam en kijkt naar buiten. We herkennen dit gedrag van onze witte herder Marsha, die stond altijd in de lift naar buiten te kijken meestal om de koetjes te zien. 

We komen op het station in Mayrhofen aan en lopen langs de winkels naar de Penkenbahn die midden in het dorp het dalstation heeft. Om met de Penkenbahn mee te gaan moet je geen last van hoogtevrees hebben, de lift gaat vrij steil en hoog boven het dorp en de berghelling. Dit moet ook wel omdat je van 650 meter naar 1792 meter gaat. 

Boven drinken we een cappuccino in het restaurant om daarna met de Kombibahn Penken naar de top van de Penken te gaan. Vorig jaar troffen we hier nog een drie persoons stoeltjeslift aan tegenwoordig is deze vervangen door een nieuwe lift met cabines, de lift heet combibahn omdat in de winterdag ook stoeltjes tussen de cabines hangen. Deze moderne technologie, welke wij ook in Maria Alm zagen schijnt de doorstroming te bevorderen. 

Boven is het fris en mistig echter beneden in Mayrhofen schijnt al weer de zon. De meeste mensen lopen met een jas aan en de vergezichten waarom deze berg bekend staat zijn vandaag niet te zien.

De berg is kinderwagen vriendelijk gemaakt d.m.v. brede schotterwegen. Vandaag een makkie dus wat het wandelen betreft. 

We wandelen van de top bergstation combibahn Penken op ons gemak terug naar het bergstation van de Penkenbahn. We komen de oude boom die al jaren hier staat ook weer tegen, deze houdt nog steeds de wacht. 

We laten ons met de lift weer naar Mayrhofen vervoeren. Doen onze inkopen bij Hervis en eten een lekkere schnitzelsemmel bij de slager. 

Inmiddels is het zonnetje weer lekker gaan schijnen. De Zillertalbahn brengt ons terug naar de camping waar we nog heerlijk van de zon en van een goed boek kunnen gaan genieten.