Oostenrijk Krummbachtal

Wandeling via Krummbachtal, Krummbachrast naar Gerlos

Tijdsduur: Isskogelbahn bergstation tot Jausenstation Krummbachrast 1,5 uur verder naar Gerlos circa 45 minuten Totale wandeling 2 uur en 15 minuten. 

Maandag 29 augustus, onze eerste wandeling in het Zillertal staat op het programma. We rijden via de altijd drukke Zillertaler Bundesstrasse naar Zel am Ziller om daar de afslag naar Gerlos te nemen. Op de Gerlospas zijn ze zo als altijd ook dit jaar weer aan het werk en met enige vertraging komen we bij de parkeerplaats van de Zillertalarena in Gerlos aan. Na het parkeren van de auto stappen we in de cabine welke ons comfortabel van 1265 meter naar 1863 meter brengt. 

Boven aangekomen kijken we op ons gemak rond, maken een sanitaire stop en bieden Xela haar middagmaal aan. Eigenwijs als mevrouw is eet ze het nu niet op, het is te vroeg en ze heeft nog niet gelost. 

We gaan op pad, het eerste gedeelte van de wandeling richting Krummbachtal gaat licht stijgend over een brede schotterweg. 

Zodra de afdaling begint wordt het pad smaller, net als vroeger onze witte herder Marsha is ook Xela hier in haar element. Ze dartelt voor ons uit en zoekt vol enthousiasme haar eigen weg. 

Voor we het weten lopen we in het bos en zijn weer onder de boomgrens beland. Na wat dalen bereiken we het jausenstation Krummbachrast welke op 1477 meter ligt. Het is een ouderwets jausenstation met heimische specialiteiten. 

Het is gezellig toeven op het terras welke druk bezocht is en we vinden nog net een plekje. Na een heerlijk drankje gaan we weer verder. De wandeling gaat vanaf het jausenstation direct langs de beek, de Krummbach. 

Het pad langs de Krummbach is niet smal en goed begaanbaar. Je kan genieten van de ruisende beek. 

Het is een prachtig stuk natuur waar je volop kan genieten. 

Aan het einde van het pad langs de beek kom je uit op de schotterweg die naar de Prölleralm en de Krummbachalm leidt. 

Vanaf hier gaat het nog steeds dalwaarts richting Gerlos. In de verte zien we boven het Schonachtal donkere wolken. Zouden we dan toch nog overvallen worden door een regen of onweersbui? 

Ongeveer tien minuten verder doet zich opnieuw een keuze mogelijkheid voor. Rechts over de alm tussen de koeien via het weiland rechtstreeks naar Gerlos of de serpetine bochten van de schotterweg blijven volgen. Aangezien dit ons saai en vervelend lijkt kiezen wij voor het pad over de alm. 

Gelukkig bereiken we zonder regendruppels de parkeerplaats van de lift waar de auto op ons staat te wachten. De bergschoenen gaan uit en aangezien we op de terugweg langs Zell am Ziller rijden weten onze vaste website bezoekers natuurlijk waar we heen gaan.

Konditorei Gredler in Zell am Ziller

om al daar een heerlijk ijsje te eten. We worden niet teleurgesteld ook dit keer is het voortreffelijk. Een mooie wandeling zit er op.