Oostenrijk E-bike tour rondje Mayrhofen

Vanaf de camping in Fügen naar Mayrhofen en retour

Na de e-bike tour van gisteren waar we inclusief aan en afrijden de hele dag onderweg waren doen we het vandaag rustig aan. We genieten in de zon van het heerlijke uitzicht, drinken op ons gemak koffie uit de Nespresso. Deze hebben we dit jaar aangeschaft omdat de Mestic cups apparaat ons niet beviel. De cups werden niet altijd goed geopend en ook was de hoeveelheid koffie, ondanks dat deze ingesteld kon worden, een probleem. Gelukkig werkt de Nespresso goed en kan deze met zijn 1300 watt voltage ook op onze voorseizoenplaats worden gebruikt. We moeten dan wel oppassen met het gebruik van overige apparatuur die op elektra draait omdat we op camping Veluwshof maar 6 ampère hebben. Het afgelopen voorseizoen hebben we geen problemen ondervonden tijdens het gebruik van de Nespresso. De stop heeft het overleefd dus gebruikten we niet teveel wattage. De camping waar we nu zijn is een wintercamping met 16 ampère , geen zorgen over het wattage gebruik. We laten vanmorgen de wasmachine draaien. Wanneer de was in de zon op het rek hangt besluiten we rond de middag om toch de e-bike te pakken en naar Mayrhofen te fietsen.

Vanaf de camping rijden we eerst in de tegenovergestelde richting van Mayrhofen. Je vraagt je misschien af waarom? Een stukje terug is een onderdoorgang voor fietsers en voetgangers om een gevaarlijke oversteek van de Bundesstrasse te vermijden.

Blik naar begin van het Zillertal met het Karwendel gebergte.

In Fügen rijden we langs de houtvoorraad van de firma Binderholz. Bij deze grote houtverwerker kan je een rondleiding volgen. Een rondleiding bij deze firma zou ons inziens iets zijn voor onze buren Elly en Frank Oud van de houthandel Vlug en Oud in de Zuidoostbeemster. Meer informatie over de rondleiding bij de firma Binderholz vind je op deze Duitstalige website . Bij ons staat de rondleiding nog steeds op het verlanglijstje.

In de verte zien we eenzaam op een heuvel de Wallfahrtskirche St. Pankraz liggen. Deze is zeker een bezoek waard. Op deze link kan je zien waarom.

Geocache stop.

Ondanks dat wij deze route over de Zillertalradweg al meerdere keren gereden hebben blijft het genieten. Bijna de gehele route rijd je op een gecombineerd fiets/voetpad. Wel moet je opletten bij het kruisen met de doorgaande wegen. Deze zijn vaak onoverzichtelijk. Daarom moeten wij als fietsers voorrang verlenen aan de hoofdweg.

De Zillertalradweg loopt van Strass im Zillertal in het begin van het dal tot aan Mayrhofen. De route kent weinig hoogteverschil van begin tot het einde slechts 140 hoogtemeters.

We passeren Kaltenbach, vroeger liep de Zillertaler Bundesstrasse door het dorp, tegenwoordig gaat de doorgaande weg om het dorp heen.

Met heerlijk uitzicht op de bergen gaat de route verder. Voordat we Zell am Ziller bereiken krijgen we eerst nog een lastig punt bij de brug over de Ziller. De fiets/voetgangersbrug die gelegen is naast de spoorbrug is smal. Je kan elkaar hier niet passeren. Direct na de brug moet je afslaan en een kleine steile helling naar beneden gevolgd door een linkse of rechtse draai, afhankelijk van welke kant je komt en dan door een tunnel onder de spoorlijn door. De stuurvaardigheid wordt op de proef gesteld. Ondanks dat er een spiegel staat om te kijken of er tegenliggers aankomen is dit een hekel punt. Daarnaast staan er hier altijd mensen stil omdat ze als de trein komt een foto willen maken. Ons advies: is het druk en/of is je stuurvaardigheid niet goed, stap af en loop omhoog of naar beneden.

We zijn bijna in Zell am Ziller. Hier gaan we de lunch gebruiken.

We stoppen voor de lunch bij Konditorei Gredler. Wie onze reisverhalen volgt weet dat dit één van onze vaste adressen is.

We genieten van een Bikerdrink, Dit drankje bestaat uit icetea met versgeperst sinaasappelsap en citroensap. Daarnaast eten we een tosti.

We vervolgen onze weg na de lunch en rijden door naar Mayrhofen.

We doen in Mayrhofen een paar boodschappen en vangen de terugweg aan.

We rijden Mayrhofen uit langs de camping en via de wijk Hollenzen. Vorig jaar maakte we de fout om in Bichl richting Ramsau te rijden en moesten toen een deel langs de Zillertaler Bundesstrasse rijden. Dit keer doen we het anders en steken we de spoorbaan over via de overweg weg en komen weer op de Zillertalradweg uit.

In Laimach heeft een bewoner zijn heg fraai bewerkt. Een waar kunstwerk.

Een groot deel van de Zillertalradweg loopt langs de spoorbaan van de Zillertalbahn. Tussen Ramsau en Kaltenbach kunnen spoorfanaten de trein spotten.

We stoppen op de terugweg opnieuw bij Konditorei Gredler maar nemen geen plaats op het terras. Op de heenweg zagen we dat er een nieuwe ijskaart was. Toen we deze bekeken zagen we maar liefst een prijsverhoging van 40%. Van Euro 6,50 naar Euro 9,50. Dit vinden wij te gortig en nemen een ijsje uit de hand. Ons valt wel op dat er veel minder mensen op het terras zitten. Voorgaande jaren kon het gebeuren dat bij mooi weer, geen tafel op het terras beschikbaar was, nu zijn er zeker 10 tafels vrij.

Na het ijsje fietsen we verder richting Fügen.

Het is hier heerlijk ontspannen fietsen met prachtig uitzichten.

Na 52,5 kilometer zijn we weer terug op de camping. Wil je meer zien van deze route? We maakten deze tocht al meerdere keren. Andere verslagen: Zillertalradweg juli 2021 en Zillertalradweg september 2022.