Oostenrijk E-bike tour Brixental

Vanuit Westendorf naar Sankt Johann in Tirol en weer retour

Blik op Westendorf vanaf de parkeerplaats van de Alpenrosenbahn.

De laatste dag dat wij over de gehuurde e-bikes kunnen beschikken. We staan bijtijds op, de e-bikes moeten om uiterlijk 17:00 uur ingeleverd worden bij de verhuurder. We rijden vandaag naar Westendorf, hier willen we starten met onze tour.

We parkeren de auto op de parkeerplaats van de Alpenrosenbahn, halen de e-bikes van de fietsendrager, en starten met onze tocht. Het plan is om richting Kitzbühel te gaan. We moeten de fietsen uiterlijk om 17:00 uur inleveren in Alpbach, dus moeten we rekening houden met de tijd.

Westendorf

Eerst maken we een stop bij de plaatselijke bakker. Hier drinken we op het kleine terras een cappuccino. In Oostenrijk zie je, in tegenstelling bij ons in Nederland, vaak een klein terrasje waar je een kop koffie of thee kan drinken.

Hohe Salve

Vanuit Westendorf gaat het via de wijk Bichling richting Brixen im Thale. We hebben een mooie blik op de Hohe Salve, de huisberg van Hopfgarten. De Hohe Salve staat bekend om zijn mooie uitzicht. Je hebt er een 360 graden rondblik. Op de top staat de hoogste bedevaartkerk van Oostenrijk.

Westendorf Bichling

Over een verkeersluwe straat verlaten we Westendorf. Aan het einde van de wijk Bichling start het fiets en wandelpad naar Brixen.

We rijden door het Brixental met aan beide zijden de bergen.
Onderweg tussen Westendorf en Brixen im Thale

In Brixen fiets je niet door het centrum maar door een woonwijk welke vanuit Westendorf gezien rechts van het centrum ligt. Ook de camping Brixen is hier te vinden. Camping Brixen is voor ons geen optie om te gaan staan. Wij vinden de camping te vol staan met caravans waarvan de meeste bewoners alleen in de winter komen. Voor ons heeft de camping daardoor in de zomer geen sfeer.

Boven het dorp nog steeds zicht op de uitzichtberg Hohe Salve

We rijden door naar Kirchberg in Tirol.

Vanaf Kirchberg gaat het fietspad evenwijdig aan de spoorbaan richting Kitzbühel.

Het landschap is hier prachtig, we fietsen in een breed dal met mooie vergezichten.

We komen langs het golfterrein van Kitzbühel. Vanaf iedere hole uitzicht op het Wilder Kaiser gebergte.

Wij willen richting Sankt Johann in Tirol. De route gaat via Reith bei Kitzbühel. Er volgt een vervelend stuk over een pasweg met druk autoverkeer. De pas is zo smal dat er geen fietspad is gelukkig is de afdaling niet al te lang. Om zichtbaar te zijn zetten we het licht aan op onze fietsen en op onze helm. Alle beetjes helpen denken we maar.

Opnieuw krijgen we een prachtige blik op de Wilder Kaiser.

We krijgen de Kitzbüheler Horn in zicht. Om Sankt Johann te bereiken moeten we na de afdaling opnieuw klimmen.

We komen uit op een plateau waar een prachtige oude boerderij staat.

Na de drukke weg is het een verademing om over het plateau te fietsen.

We rijden op een officiële fietsroute maar deze heeft op sommige delen meer weg van een karrenspoor.

Door het bos dalen we af naar Sankt Johann in tirol.

Langs de Wilder Kaiser komen we het centrum van Sankt Johann in Tirol binnen.

Op een terras in het centrum van Sankt Johann in Tirol genieten we van een lunch. We kunnen niet te lang blijven zitten omdat we nog terug moeten fietsten naar Westendorf en vanaf daar nog 45 minuten met de auto naar Reith im Alpbach om de e-bikes in te leveren bij RentAB!ke (Rent A Bike).

Vanaf Sankt Johann fietsen we naar Kitzbühel. Deze route is voor ons bekend. Zomer 2021 waren we op fietsvakantie in Sankt Johann en hebben deze route contra gereden.

De route gaat over de oude Römerweg. Er staan langs de weg een aantal prachtige oude boerderijen.

We kijken achterom en hebben Sankt Johann achter ons gelaten.

We rijden snel door het drukke Kitzbühel en komen langs de Schwarzsee. Om dit meer kan je een heerlijke rondwandeling maken en als je wilt na afloop ook nog zwemmen. Zie onze verslagen van 2013 en 2010.

We rijden vanaf Kirchberg dezelfde route terug als we heen gereden zijn. Een heerlijke tour kunnen we op ons lijstje bijschrijven.

In de Relive opname ontbreekt een stukje route doordat de opname gepauzeerd was. In onderstaande Komoot versie is deze wel zichtbaar.