Oostenrijk zomervakantie 2022 Zillertal

Heenreis met stop bij camping Aumühle en Christophorus

Eind augustus, we hebben dit jaar opnieuw ervoor gekozen om onze zomervakantie in het Zillertal door te brengen. Wie onze reisverhalen volgt, weet dat dit onze favoriete bestemming is. We kiezen er dit jaar voor om onze heenreis in drie etappes op te delen. De eerste stop is bij camping Aumühle in Schweppenhausen op circa 400 kilometer van onze woonplaats.

Na een ontspannen rit arriveren we op de camping. Het zonnetje schijnt we kunnen op ons gemak bij de caravan een kopje thee drinken.

Door de vele berichten over overvolle campings hebben we, ondanks dat we maar 1 nacht blijven, gereserveerd. Achteraf een goede keuze, de camping loopt tegen etenstijd vol.

Op Aumühle kan je aangekoppeld overnachten. Hoe wij deze camping beoordelen, meer informatie en foto’s vind je hier. We eten een hapje op het terras van de camping. De camping bistro heeft een kleine menu kaart maar wat er geserveerd wordt is smaakvol. Omdat we zien hoe druk het is op deze camping besluiten we ter plekke om ook de volgende camping te reserveren. We mailen camping Christophorus in het Illertal en krijgen al snel een mail terug dat ze een plek voor ons vrijhouden.

We vertrekken de volgende ochtend op ons gemak. Het is heerlijk weer maar onderweg zien we een fenomeen wat we de laatste maanden niet meer gezien hebben, regen! De bui is van korte duur. Wanneer we in het Illertal arriveren schijnt de zon.

We melden ons bij de receptie en krijgen te horen dat de plek die wij hebben klein is. Aangezien het toch rustig is mogen we twee staanplaatsen innemen. Dat is wat je noemt service!

We genieten van het zonnetje. Bij de camping is een overdekt zwembad en een meertje waar je kan zwemmen. Meer informatie, foto’s en onze ervaring met deze camping lees je hier.

Zoals wel vaker op een reisdag kiezen we ervoor om uit eten te gaan. Op de camping is een Grieks restaurant welke we vanavond gaan testen.

Door het lekkere weer kunnen we opnieuw op het terras eten. Emmy bestelt lamskoteletjes en Peter een mixed grill.

We worden niet teleurgesteld, de kwaliteit is uitstekend en het smaakt heerlijk. Voor het eten krijgen we een ouzo van het huis.

De volgende dag gaan we verder naar onze eindbestemming camping Natürlich Hell. Het is druk, er staat een wachtrij bij de receptie voor de aanmelding. Daarnaast zijn er uiteraard weer gasten die niet kunnen lezen en die bij aankomst niet op de aangegeven plaats parkeren. Gevolg is dat wij wat ongelukkig geparkeerd staan voor de slagboom. Emmy gaat daarom alleen naar binnen om ons aan te melden.

We zetten de caravan op zijn plek. We staan dit jaar opnieuw op de Lärchenwiese. We staan 1 plek verder dan vorig jaar op nummer 10. Voordeel iets meer zon.

Staanplaats 10 Lärchenwiese

We voelen ons gelijk weer thuis en brengen de rest van de dag ontspannen door met een boek.

Een ander voordeel van deze plek is een nog mooier uitzicht op de bergen. Wil je meer informatie over camping Hell kijk dan op onze recensie pagina