Italië bezoek aan Bozen / Bolzano

De hoofdstad van Süd Tirol / Alto Adige

Na een week op de camping in Vorarlberg zijn we verkast naar de Waldcamping in Naturns in Süd Tirol. We zijn voor de 3e keer op deze camping hoe wij deze camping ervaren lees je hier.

Onze vrienden Marja en Peter zijn in de buurt op vakantie. We spreken met hun af om te lunchen. We kiezen voor Bozen, een stad met een gezellig centrum en bovendien voor beiden binnen 1 uur met de auto te bereiken.

Bozen is de grootste stad van de provincie Süd Tirol.

We slenteren door de levendige winkelstraat De Lauben (Via dei Portici) . Vroeger een belangrijke verzamelplek voor handelsreizigers, tegenwoordig dé plek om uitgebreid de etalages te bekijken onder de arcadebogen.

Parallel aan de juist genoemde straat ligt Dr. Joseph Streiterstrasse . Ook deze fotogenieke straat met kleurrijke huizen mag je niet missen.

We komen uiteraard langs de Obstmarkt (Piazza delle Erbe). Al eeuwenlang wordt er op dit plein een markt gehouden. Nog steeds staan er op werkdagen het hele jaar door stalletjes, waar je fruit, bloemen, vleeswaren, kazen en andere etenswaren kan kopen.

Wie wat vaker in het centrum omhoog kijkt ziet mooie gevels.

Het centrum van Bozen is een voetgangerszone.

We verlaten de voetgangerszone en komen aan de rand van het centrum.

Aan de rand van het centrum bij de rivier de Talfer (Talfera) is een stadspark aangelegd.

Even verderop in het park is ook een stadsstrandje maar zover zijn wij niet gekomen.

We steken de brug over en lopen nog een stukje langs de rivier.

Het is warm in de zon en we besluiten om terug te gaan naar de auto.

We drinken nog wat op het terras van de conditorei welke bij de parkeergarage gelegen is en rijden terug naar de camping.