Italië Fietstocht door de Vinschgau

Op de fiets van Spondinig naar Meran 

Jan en Paula zijn zo lief om een dagje op Xela, onze Bayer te passen,  zodat wij een fietstocht kunnen maken. 

We rijden met de auto vanaf de camping in Prad naar het station in Spondinig waar een fietsverhuur zit. Op diverse stations langs de Vinschgaubahn kan je (elektrische) fietsen huren.  Bij ieder station welke verhuurt kan je ook weer inleveren. Helaas hadden wij de fietsen niet gereserveerd waardoor Peter een fiets kreeg die met het zadel in de hoogste stand net voldeed. Tip, reserveer een dag voordat je wilt gaan fietsen je huurfiets.

We gaan onderweg vanuit Spondinig naar Meran. De route is aantrekkelijk en gaat bijna het hele traject over een fietspad.

De eerste pauze plannen we in Laas. In Laas is het erg druk. Het is marktdag en dit trekt vele bezoekers.

We drinken ieder twee heerlijke cappuccino en eten er een gebakje bij. Uiteraard bij Konditorei Greta waar we al eerder tijdens ons verblijf hier in de Vinschgau heerlijk gezeten hebben.

We vervolgen onze fietstocht welke voor het grootste deel langs de rivier de Etsch loopt. In het plaatsje Naturns waar we in juni 2009 op de camping stonden gebruiken we de lunch.

We moeten even zoeken voordat we een geschikte locatie vinden maar eenmaal gevonden zitten we op een rustig plekje in de schaduw op een terrasje.

Bij de Konditorei vullen we het verloren vocht weer aan en zorgen dat ook de inwendige mens niet vergeten wordt.

Na de lunch gaat het verder in Toll moeten we de SS38 oversteken en is het de eerste keer dat we aan de andere kant van de Etsch rijden.

In Algund houden we nog even een pauze op de grootste bank die wij ooit gezien hebben.

Klik op de afbeelding voor een panoramafoto.
Klik op de afbeelding voor een panoramafoto.

Nu volgt de steile afdaling naar Meran waarbij duizelingwekkende snelheid gehaald kunnen worden. Aangezien er een aantal haarspeldbochten in zitten zijn we toch wat voorzichtig.

Eenmaal in Meran zoeken we hoe we in het centrum bij de Passerpromenade komen. Door onze eerdere bezoeken aan Meran herkennen we de omgeving en vinden de promenade.

Hier eten we op een terrasje bij de ijssalon een ijscoupe. Nu op zoek naar het station Meran waar we de fiets kunnen inleveren en de trein terug naar ons uitgangspunt Spondinig kunnen nemen.

Via de routebordjes die in het centrum opgesteld staan vinden we het station. We leveren de fietsen in en stappen in de drukke spitstrein.

Gelukkig vinden we nog een zitplaats want de reis duurt ongeveer 1 uur. Ruimschoots op tijd voor onze afspraak met Jan en Paula voor het avondeten zijn we op de camping terug. Een fietstocht in de Vinschgau is een aanrader.