Oostenrijk Galtür Paznauntal Birkhahnbahn

Bergstation Birkhahnbahn via de Kopssee naar het dalstation in Wirl

Volgens de weervoorspelling vandaag een zonnige en warme dag. Reden voor ons om deze dag te benutten en te gaan wandelen in Galtür waar wij altijd onze wintersport doorbrengen. Het dorp ligt op 1584 meter ideaal voor de wintersport maar in de zomerdag is het fijn als het een warme dag is anders is het fris.

Foto Backerei Kurz

We staan op en na het ontbijt stappen we in de auto en rijden naar Galtür. Door een tunnel afsluiting op de A12 hebben we een langere reistijd nodig dan normaal. We hebben vakantie en maken ons niet druk. In Galtür is onze eerste stop bij de bakker. Op het dorpsplein zit Bäckerei en Konditorei Kurz, deze is dagelijks geopend van 07.00 tot 18.00 uur. Hier moet natuurlijk onze cafeïne aangevuld worden.

Na de stop rijden we verder naar Wirl. Vlak voor het begin van de Silvretta Hochalpenstrasse, welke in de winter afgesloten is, ligt het skigebied van Galtür.

Om het skigebied in te gaan zijn er een stoeltjeslift en cabinebaan. In de zomer staat de cabinebaan stil maar de stoeltjeslift is in bedrijf. Met de Birkhahnbahn gaan wij bergop om onze wandeling te starten. De liftmedewerkers zijn zo vriendelijk om de stoeltjeslift helemaal stil te zetten, wat het in- en uitstappen met onze hond Xela vergemakkelijkt.

Boven kijken we onze ogen uit. We waren hier al één keer eerder in de zomer maar toch sta je iedere keer weer verbaasd hoe steil de pistes zijn wanneer je deze zonder sneeuw als een alpenweide ziet.  De wandeling van vandaag is nog niet gepland. We twijfelen tussen een wandeling naar de Breitspitz, welke wij in 2003 maakten (zie verslag) of een wandeling via de Kopssee naar Galtür.

Wanneer we op ons horloge kijken besluiten we toch te kiezen voor de laatste.  We gaan op pad en verbazen ons over een Engelse dame op leeftijd is welke wij inhalen. Ze loopt op haar Teva sandalen en is alleen op pad in de bergen. De wandeling gaat over paden waar bergschoenen geen luxe zijn.

Gestaag klimmen wij omhoog en komen op het hoogste punt van onze wandeling uit.
Vanaf hier gaat het tussen de rotsblokken weer bergaf.
Klik op de afbeelding voor een panoramafoto. 

We komen uit op de skipiste welke wij zo goed van onze wintervakanties en via het oude dalstation van de Breitspitzbahn komen we uit bij het stuwmeer de Kopssee.

Klik op de afbeelding voor een panoramafoto. 
Vanaf hier is het een wandeling over eenvoudige paden. 
Klik op de afbeelding voor een panoramafoto. 
 Langs de Kopssee wandelen we richting de Zeinissee waar een camping is.
Klik op de afbeelding voor een panoramafoto. 
Klik op de afbeelding voor een panoramafoto. 
Klik op de afbeelding voor een panoramafoto. 

Om verder te gaan naar ons uitgangspunt in Wirl moeten we eerst een stuk langs de straat wandelen, later blijkt dat er een wandelpad via de camping loopt maar schijnbaar hebben wij een wegwijzer gemist.

Klik op de afbeelding voor een panoramafoto. 

Langs de Zeinisbach krijgen we zicht op Galtür. Langs Hotel Almhof waar we in de winter altijd heerlijk op het terras kunnen zitten komen we uit op ons startpunt. 

Wanneer we in de zomer in Galtür zijn is een bezoek aan Magnus en Anita van Hotel Gampelerhof vaste prik. We drinken wat op het terras, kletsen bij met Magnus en Anita en niet onbelangrijk we boeken onze kamer voor de wintersport. Inmiddels is het tijd om weer richting het Zillertal te gaan.     

We willen onderweg nog ergens dineren maar ondanks dat we over de Bundesstrassen rijden is het lastig om een restaurant te vinden wat geopend is. Uiteindelijk komen we terecht in Hotel Rietzerhof waar we een prima maaltijd nuttigen. We rijden het laatste stuk naar de camping een mooie dag is voorbij.