Oostenrijk / Italië zomervakantie 2018 terugreis

Met stop in Sommerach, idyllisch stadje aan de Main en Wellerlooi

Aan alle mooie liedjes komt een eind zo ook aan deze zomervakantie. We gaan de terugreis maken. Met twee overnachtingen, één in Duitsland en één in Nederland, doen we het rustig aan. 

Vanuit Süd Tirol tot de grens van Duitsland gaat de route bijna alleen maar over tweebaanswegen. We moeten over de Reschenpas en de Fernpas. Tussen de twee passen maken we een stop bij Trofana. Op het terras uiteraard een heerlijke cappuccino. 

De reis verloopt voorspoedig en na diverse pauzes arriveren we in Sommerach. 

We arriveren bij camping Katzenkopf . Wanneer we aankomen schrikken we van de drukte. Er staat een rij voor de slagboom en de camping is vol. De zgn. passantenplaatsen zijn bezet en er is een noodveld in gebruik genomen. Het blijkt te komen door het mooie weer. De kampeerders blijven langer staan en daardoor is de camping genoodzaakt de passantenplaatsen toe te wijzen aan degene die langer willen blijven dan één nacht. De passanten worden naar een groot veld gedirigeerd. Aangezien we niet verder willen zoeken naar een camping accepteren we de plaats op het noodveld. 

Het plaatsje Sommerach is een idyllisch stadje welke geheel ommuurd is. Het wijnstadje heeft een historisch centrum welke uitnodigt tot bezichtiging. 

We gaan op zoek naar een restaurant om een hapje te eten. We zoeken het restaurant waar wij in 2006 heerlijk op een terrasje gegeten hebben. 

We komen op het grote plein in het centrum waar de meeste restaurants gevestigd zijn. We zoeken vanwege het heerlijke weer een terras waar we het diner kunnen gebruiken. Echter we hebben pech. Alle terrasjes zijn vol en daarom is de enige optie om ergens binnen te eten. 

We komen terecht bij gasthof zum Weissen Lamm. In dit oude pand met prachtige muurschilderingen genieten we van een goede Duitse burgerlijke maaltijd.

Na het eten maken we nog een rondje door het historische stadje. Er valt veel te bekijken en wie oog heeft voor details ontdekt veel.

Na het stadje bekeken te hebben keren we terug naar de camping. De camping ligt op loopafstand van het stadje. Binnen 10 minuten zijn we weer terug op de camping.

De volgende dag gaan we verder naar Nederland. Zoals wel vaker overnachten we nog op camping Heidehof in Wellerlooi. Ook dit keer een waardige afsluiting van onze vakantie op naar de volgende.