Oostenrijk van Pertisau via Gaisalm naar Achenkirch

De klassieke wandeling langs de Achensee

Wanneer we opstaan is het bewolkt maar droog. Tijd om vandaag een grotere wandeling te maken. We rijden vandaag opnieuw naar Pertisau maar parkeren dit keer op de betaalde parkeerplaats voor in het dorp vlakbij de aanlegsteiger van de boot achter Konditorei / Café Christina. 

De gewone schoenen worden op de nog rustige parkeerplaats vervangen door de bergschoenen en de rugzakken gepakt. 

Hier start de wandeling, langs het zwembad gaan we de strandpromenade op welke eindigt bij de Prälatenbuche een uitzichtpunt waar je lekker kan relaxen en een mooi zicht op het meer hebt. 

Tot hier is het een makkelijk breed pad. De wandeling gaat verder over de Mariensteig naar Gaisalm.

Op de Gaisalm zoeken we het terras op. Onder het genot van een cappuccino en een stukje taart kijken we naar het steile gedeelte van de Mariensteig welke wij straks gaan beklimmen. Het pad is druk belopen, de tijd zoals vroeger dat je een enkeling tegen kwam is definitief voorbij.

Na wat klimwerk hebben we een prachtig uitzicht over het meer. Helaas is het bewolkt bij een stralend blauwe hemel is het uitzicht nog beter. 
Aan het einde van de Mariensteig vinden we een bankje met zicht op Achenkirch, daar eten we ons broodje op.

Hemelsbreed is het niet ver naar Achenkirch maar de boer geeft nog steeds geen recht tot overpad (zie verslag mei 2012) dus moet er een omweg gemaakt worden.

Het laatste stuk van de wandeling gaat over camping Alpen Caravanpark Achenkirch.  De camping is gemoderniseerd en ziet er netjes uit. Maar aangezien wij verknocht zijn aan Hell’s Ferienressort zullen wij hier niet gauw gaan kamperen. 

We moeten nog 40 minuten wachten tot de boot vertrekt. Met de boot varen we terug naar ons uitgangspunt Pertisau