Oostenrijk Aunerhof Westendorf

Een leuk wandeldoel voor een (middag) wandeling 

Woensdag 1 september 2010 

Na twee dagen van rust, noodgedwongen want Pluvius heeft ons 24 uur lang bestookt, willen wij vandaag weer op pad. We hebben deze vakantie nog een wandeling langs de Wasserfalroute in Westendorf op het programma staan. Maar we vragen ons af of deze route nog wel begaanbaar is. We hebben deze vakantie nog een wandeling langs de Wasserfalroute in Westendorf op het programma staan. Maar we vragen ons af of deze route nog wel begaanbaar is.  Op internet kunnen we er niets over vinden dus besluiten we om van de nood een deugd te maken en richting het Brixental te rijden. Als we de koffie achter de kiezen hebben en de wasmachine en droger van de camping hun werk gedaan hebben kunnen we op stap.

We hebben allebei een zonneshirt aan maar hoe dichter we bij onze bestemming in de buurt komen des te bewolkter wordt het. De boordcomputer van de auto geeft een graad of 17 aan en de zon is verdwenen achter de wolken. We willen niet terugrijden naar de camping om een shirt op te halen en besluiten om in een sportshop er gewoon één te kopen. dit blijkt makkelijker gezegd dan gedaan, in Westendorf, Brixen en zelfs in Kirchberg zijn de winkels nog steeds tussen 12:00 en 15:00 uur gesloten.  Omdat we niet zo lang willen wachten kiezen we ervoor om ons jack aan te trekken, dan maar geen T shirt! We parkeren de auto bij de lift in Westendorf en verwisselen onze schoenen. 

De wandeling richting Aunerhof gaat door de buitenwijkjes van Westendorf. We komen op één van de huizen bovenstaande tekening tegen. De woning kijkt op de Hohe Salve en de kunstenaar heeft dit vrijzinnig in beeld gebracht. Ooit in een grijs verleden in de jaren 80 zijn wij de Hohe Salve naar beneden gelopen en voelen de spierpijn nu nog. 

Onderweg komen we onderstaande spiegel tegen die ons verleid tot het maken van een foto. Zelf vinden wij de compositie geslaagd maar hebben er ook vrede mee als een ander dat niet vindt. 

Drie kwartier na vertrek bij de auto komen we bij het Aunerhof aan.

Hier zoeken we een plekje binnen. Een paar dapperen zitten nog op het terras maar met een shirt te kort kiezen wij voor binnen. Aangenaam worden we verrast, de open haard is aan en eerlijk gezegd is het er wel weer voor.  We zoeken een plekje in de buurt van de open haard en genieten van een warme chocolademelk met slagroom. We nemen een korte pauze om na de versnapering weer de terugweg aan te vangen.

Uiteraard moet de blaas nog geledigd worden want wandelen met een volle is onaangenaam.  Emmy verdwijnt richting toilet en komt gierend van de lach terug aan tafel. Bij de ingang van het toilet hangt een lederhose met het verzoek: “Bitte nicht Kitzeln” Voor degene die het Duits niet beheersen: “Aub niet kietelen ” Natuurlijk kan zij als vrouw dit verzoek niet weerstaan en kietelt de broek. Een luid hoongelach is haar deel! 

We wandelen terug zo als we gekomen zijn. Aan de natuur en de paddenstoelen is al te zien dat de herfst op komst is. De regen van de afgelopen dagen heeft de paddenstoel groei bevordert. 

Terug in Westendorf gaan we nog even bij de VVV langs. De Wasserfalroute blijkt door de regenval van de afgelopen dagen onbegaanbaar te zijn. Het zal dus afhankelijk van het weer zijn of we deze vakantie hier nog kunnen gaan wandelen.