Oostenrijk Schlegeisstausee zomer 2012

Schlegeisstausee met overnachting op de Dominikushütte 

Na wat mindere dagen gehad te hebben in deze vakantie staat nu een top weekend voor de deur. Het is vrijdag en de weersvoorspelling beloofd een super weekend met prachtig stabiel weer en heldere vergezichten. Een uitgesproken kans om de bergen in te trekken en te genieten. 

We hebben afgesproken met onze Oostenrijkse vrienden Martin en Christine samen met hun gaan we naar de Schlegeisstausee en overnachten we in de Dominikushütte bij Heiko en Juliette Lapp. Martin en Christine komen rond een uur of 11 aan op de camping waarna we naar het stuwmeer vertrekken. 

Alois, de eigenaar van de camping ziet ons rond half elf nog op de camping lopen en roept: nog niet weg? Der Berg ruft! We leggen hem uit dat we in de loop van de ochtend vertrekken, hij schudt zijn hoofd en zegt jammer het is echt fantastisch weer dat we zelden mee maken. 

Martin en Christine arriveren en we vertrekken. We komen tegen 13:00 uur aan bij de Dominikushütte waar we op het terras in het zonnetje een klein hapje eten en van het altijd fantastische uitzicht genieten. 

Op het terras wordt kort beraadslaagd. Morgen willen we bijtijds naar de Olpererhütte klimmen. Een stevige klim. Aangezien Emmy nog steeds last heeft van haar knie wil ze vandaag kalm aan doen. 

Bij Martin en Peter kriebelt het, zij willen op pad. Het besluit is snel genomen, de mannen gaan met Xela onderweg naar het Friesenberghaus (zie volgende pagina) en de dames lopen bijna vlak naar het einde van het stuwmeer waar het pad naar het Furtschaglhaus verder gaat.

De hele wandeling loopt direct langs het stuwmeer waar je iedere keer een ander uitzicht hebt.

Het is een eenvoudige en lichte wandeling welke wel degelijk onderdeel is van de Berliner Höhenweg.

Aan het einde van het stuwmeer zie je de rotsen waar vroeger de uitloper van de gletsjer was maar waar als op zoveel plaatsen de sneeuw nu gesmolten is.

De luchten zijn strak blauw, dat beloofd nog wat voor morgen waar we van grote hoogte op dit stuwmeer zullen neer kijken.

De hele wandeling loopt direct langs het stuwmeer waar je iedere keer een ander uitzicht hebt.

Er gaat alleen een voetpad naar boven dus alle proviand moet met de helikopter ingevlogen worden.

Voor we het weten is het avond en zien we de zonsondergang in de bergen. Morgen een nieuwe dag waar in een lang gekoesterde wandeling op het programma staat.