Oostenrijk Gerlos rondwandeling langs de beek

Een eenvoudige wandeling langs de beek

Omdat we gisteren veel hoogtemeters gemaakt hebben en Emmy de knie overbelast heeft vandaag tijd voor een rustige wandeling. 

We rijden vanaf onze camping in Fügen naar Gerlos via de Zillertaler en Gerlos Bundesstrasse. 

We hebben in gedachten om een stuk langs de beek te wandelen. Het is vandaag weer heerlijk warm weer dus een beetje verkoeling kunnen we wel gebruiken. 

De parkeerplaatsen in Gerlos liggen niet voor het oprapen. We willen eigenlijk al iets eerder starten maar kunnen geen geschikte openbare parkeerplaats vinden. De meeste plaatsen zijn privé en je loopt het risico dat je afgesleept word of aangeklaagd wordt voor het betreden van privé grond. 

We vinden een openbare parkeerplaats en hier starten we met de wandeling langs de beek. Een gevarieerde wandeling met uitzicht over het mooie dal. 

Halverwege onze wandeling zijn we in in het centrum van Gerlos. Stel je er niet te veel van voor want het dorp is lang gerekt en heeft niet heel veel winkels. En leeft meer in de winter. 

De wandeling langs de beek is afwisselend en er valt genoeg te beleven

We komen langs het kerkhof. Je ligt hier prachtig maar we willen graag nog even wachten. 

Het pad langs de beek is onderdeel van de Erlebnis Reich Weg van Gerlos. Onderstaande water constructie is één van de vele attracties van deze weg.

We zoeken een terras op en gebruiken daar bij één van de restaurants onze lunch. De terugweg gaat bovenlangs door het bos. Na een kleine stijging loopt het vlak tot dat je de afdaling naar de parkeerplaats kan inzetten. 

De totale wandeling duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten (zie GPS gegevens). De wandeling kan ook bij minder weer gemaakt worden en is geheel toegankelijk voor mensen met kinderwagens.