Oostenrijk Sattelbergalm Gries am Brenner

Sattelbergalm, een leuke alm in het Wipptal 

Het is zondag en zoals wel vaker als we op camping Hell staan hebben we afgesproken met Martin en Christine onze Oostenrijkse vrienden uit Steinach. 

Na de regen van de afgelopen dagen ziet het weer er veelbelovend uit. Het is aangenaam maar de temperauur is nog laag. We maken mooie foto’s wanneer we het Zillertal uit rijden. 

Wanneer we over de autobahn richting Innsbruck rijden ligt er nog een wolkendeken over het dal

Bij Innsbruck stoppen we nog even om een plaatje van de stad te schieten. 

Bij Martin en Christine drinken we koffie met zelf gemaakt gebak. Daarna gaan we op pad we rijden door Gries am Brenner naar Vinaders waar we de auto bij de kerk parkeren. 

Daar start de wandelweg naar de Sattelbergalm. Het eerste deel van de route gaat over een verkeersluwe asfaltweg, Xela kan dan ook gewoon los. 

Snel kijken we op het dorp Vinaders en de huizen langs de weg naar Nösslach. 

Xela is dikke vrienden met Martin, als we met elkaar onderweg zijn wijkt Xela niet van zijn zijde. 

Halverwege komen we een paar koeien tegen sinds een onaangename ervaring vorig jaar heeft Xela een heilig ontzag hiervoor, Peter moet haar dan ook voorbij de koeien tillen. 

We hebben al behoorlijk hoogtemeters gemaakt en kijken van boven op de Brennerautobahn. 

Niet veel later bereiken we de Sattelbergalm. De sporen van de afgebroken stoeltjeslift zijn nog te zien. Voor Peter roept dit jeugdherinneringen op. Hij was hier als kind met zijn ouders. 

De alm ligt mooi op een plateau en is modern en van alle gemakken voorzien. Er is zelfs een sauna. Ook worden er appartementen en kamers verhuurd. 

De menukaart word op een originele wijze getoond, zie de foto’s en oordeel zelf. 

De kaart is klein maar zoals meestal bij een kleine menu kaart is de kwaliteit uitstekend. 

We zitten gemoedelijk op het terras en genieten van het gezelschap en het uitzicht.

De terugweg gaat gelijk aan de heenweg. Terug in Steinach genieten we wederom van de fantastische kookkunsten van Christine. 

Voldaan keren we naar de camping terug. Komend weekend zien we hun weer want dan gaan we gezamenlijk naar de Olpererhütte.