Oostenrijk Astenau Alpe

Een leuke alm met prachtige ver gezichten naar het Inntal en Zillertal 

De eerste wandeling van deze vakantie. De bedoeling was een lichte inloop wandeling echter het werden toch wat meer hoogte meters dan gepland. Maar eenmaal boven op de Astenau Alpe vergoed het uitzicht de inspanning die gemaakt moet worden om de alm te bereiken. 

We parkeren de auto op de Kanzelkehre. Dit is het uitzichtpunt op de B181 tussen de Inntalautobahn en Maurach. Hier constateren we dat het restaurantje nog steeds open is maar dat de souvenirkiosk als gevolg van de recessie de deuren heeft moeten sluiten. Onze wandeling start hier maar het is ook mogelijk om even verder in Eben te parkeren en daar de wandeling te starten of via de Buchauer Alm te lopen. (zie afbeelding hier boven) 

De eerste twee bochten gaan nog over een brede weg want het is tevens de weg welke leidt naar de zendmast en gebouw van de Oostenrijkse KPN. Daarna gaat het alleen maar over smalle paadjes. 

Voor we het weten hebben we al een flink aantal meters geklommen en kijken we voor de eerste keer op het station van Jenbach en het Inntal. 

Gestaag gaat het verder omhoog en het lijkt of er geen einde komt aan de hoogte meters. Maar na 1,5 uur klimmen komen we op de alm aan.

De alm is alleen te voet bereikbaar. De proviand en de bevoorrading vindt plaats dmv een goederenlift. 

Op het terras van de alm is het heerlijk toeven. Je kijkt op het Inntal en op de Zillertaler en Tuxer Alpen.

Direct achter de alm ligt het kapelletje. De kapel is in 2003 gebouwd. Er stond hier altijd de Notburga Bildstock welke in de toren opgenomen is. 

Na de inwendige mens versterkt te hebben wandelen we nog naar het uitzichtpunt. Hier heb je een blik in het Inntal richting noorden en zuiden maar ook in het Zillertal waar wij onze caravan op de camping hebben staan. 

Blik in het Inntal richting noorden
Op de berg op de voorgrond Maria Brettfall 
Blik in het Zillertal 
Blik in het Zillertal

Nadat we nog even genoten hebben van het uitzicht keren we via dezelfde weg terug naar ons uitgangspunt.