Oostenrijk Pertisau Karwendel Bergbahn

Wandeling Zwölferkopf – Bärenbadalm – Pertisau 

Zoals wel vaker als wij in het Zillertal zijn maken we een uitstapje naar het dichtbij gelegen Achental. Dit keer gaan we een beetje op sentimental journey. 

We gaan met de kabelbaan naar boven in Pertisau waar we in de jaren 80 al eens waren toen hier nog de oude lift in bedrijf was. Ook heeft Peter hier zijn eerste strapatsen op de ski’s uitgehaald. 

We parkeren de auto direct bij de lift. Het parkeren is betaald maar wanneer je gebruik maakt van de kabelbaan krijg je de volledige parkeerkosten retour bij aanschaf van het liftticket. 

Vanuit de lift hebben we al prachtig uitzicht over de Karwendel dalen en de Achensee. Boven kunnen we het geheel nog eens op ons gemak bekijken. We drinken bij het nabij gelegen Alpengasthof Karwendel op het terras een cappuccino met heerlijk gebak erbij. Het is warm en zwoel je voelt dat er onweer in de lucht zit. 

Om het Alpengasthof ook bereikbaar te houden voor degene die slecht ter been zijn draait de lopende band welke in de winter gebruikt word voor de beginnende skiërs. Emmy is niet te beroerd om voor de foto er even gebruik van te maken. 

Het opstappen gaat gemakkelijker dan het afstappen, als dit bedoeld is voor oudere mensen die slecht ter been zijn dan moet er echt wel iemand zijn om hen van de band af te helpen. 

Vanaf het liftstation gaat het wandelpad over de piste, het eerste deel gaat bergafwaarts, het tweede deel richting Bärenbadalm opnieuw berg op. Na twintig minuutjes wandelen staan we voor de alm. 

Omdat we net op het terras zaten bij het Gasthof Karwendel laten we de alm rechts liggen en gaan verder. We vragen ons wel af of ze nog steeds een “Plumsklo” hebben.

Vanaf hier gaat het over een bospad dalwaarts. Telkens word je weer een andere blik op de Achensee gegund. 

Xela vermaakt zich uitstekend, de ondeugd straalt er van af. 

Berg af gaat het eerst over de almweiden en daarna door het bos. In het bos is het pad smal en we moeten af en toe inhouden voor de langzamere wandelaars. Het pad is op sommige stukken verraderlijk glad en dan valt het ons weer op hoeveel mensen zonder goed schoeisel onderweg zijn. In 40 minuten zijn we weer beneden in het dorp bij het uitgangspunt het liftstation. Onderweg kwamen we nog een ingegroeide paddenstoel tegen, hoe lang zal deze hier al zitten

In het dorp gaan we bij Hotel Rieser nog even op het terras zitten voor dat we terug richting onze camping in het Zillertal gaan. Ook al komen we hier al jaren niet meer op vakantie, nog steeds worden wij hartelijk begroet door de eigenaresse.