Italië Kronplatz / Plan de Corones

Skigebied in Süd Tirol 

Omdat we deze winter niet erg verwend worden met mooi weer en de voorspelling opnieuw mist en nevel is, besluiten we om een daguitstap te maken naar Süd Tirol in Italië.  We rijden in ongeveer 1,5 uur vanuit Steinach over de Brenner en via het Pustertal naar het dalstation van één van de vele liften van de Kronplatz (Plan de Corones) in Reiperting (Riopratino) 

We parkeren de auto en moeten op zoek naar een parkeerautomaat op de grote parkeerplaats. Even zoeken maar uiteindelijk vinden we deze bij het dalstation van de lift. 

We kopen een liftpas en gaan met de lift naar boven en komen uit op het plateau waar je rondom op de diverse pistes kijkt en op de stad Bruneck (Brunico)

Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar. 
Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar. 

Het skigebied Kronplatz (Plan de Corones) ligt in Zuid-Tirol, Italië. Het skigebied is vernoemd naar de gelijknamige top waar een groot gedeelte van de liften uitkomt. Het skigebied telt meer dan honderd kilometer aan pistes en biedt zowel voor beginnende als gevorderde skiërs een mooi palet aan pistes. Beginners vinden er namelijk veel brede blauwe pistes. Ook de rode en zwarte pistes voor gevorderde skiërs zijn breed en zijn ideaal om lekker te kunnen carven. De pistes zijn ook behoorlijk lang. Alleen de echte cracks zullen hier weinig uitdaging vinden. Bron:www.wintersport.nl

Wij gaan op pad maar merken, dat het ondanks de zonneschijn, en de blauwe lucht het koud is. We maken wat afdalingen en zoeken dan een terrasje in de zon op. Hier is het wel goed toeven. 

We genieten van het uitzicht zie hieronder de panoramafoto en oordeel zelf. 
Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar. 

Na de cappuccino gaan we verder en verkennen het voor ons onbekende skigebied. 

De pistes zijn breed en overzichtelijk, een genot om op af te dalen. 

Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar. 

Naast moderne liften draaien er ook kneuterige oude liftcabines. 
Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar. 

Ondanks de blauwe lucht en de zon gaat er een snijdende wind. Om op te warmen en een hapje te eten gaan we naar restaurant Pradeles.

Hier eten we uit de wind in de zon op het terras een heerlijke pizza. 
Het restaurant ligt midden in het skigebied maar is ook per auto goed bereikbaar. 

Na onze lunch draaien we nog een aantal rondjes maar aangezien we nog bijna 1,5 uur terug moeten rijden houden we het rond 14.30 voor gezien. 

We gaan vanaf het plateau met de lift naar beneden. Wanneer we bij het dalstation zijn lonkt het zonnetje en het terras. We drinken nog een drankje in de zon en worden getrakteerd op muziek door een discjockey. Terwijl wij er zitten komt er een jongedame het podium op die op de klanken van de muziek gaat bewegen. 

Wij vonden het skigebied de moeite waard en komen hier zeker nog een keer terug. 

Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.