Oostenrijk wintersport 2018 Stubaier Gletscher

Het grootste gletsjer skigebied

Aan het einde van het Stubaital ligt de Stubaier Gletscher. Of je hier nu in de winter of in de zomer bent, het loont de moeite om tot het einde van het dal te rijden om de gletsjer te bezoeken. 

We parkeren de auto op de parkeerplaats en lopen naar de kassa om een dagkaart te kopen. Hier wacht ons nog een uitdaging, we hebben van Erwin, onze Oostenrijkse vriend, een kortingskaart van de Tiroler Tageszeitung voor “Einheimischen” mee gekregen, nu moeten we natuurlijk niet ons Nederlands accent in het Duits door laten klinken. Door ons jarenlange bezoek aan onze Tiroolse vrienden hebben we schijnbaar toch een Tirools dialect en krijgen we de tickets met korting.

We gaan met de lift tot aan de Gamsgarten waar we op het terras de bekende cappuccino drinken.

De lucht is strak blauw maar de wind waait opnieuw behoorlijk.Wij hebben in maart aangenamere temperaturen gehad de afgelopen winters. Maar met de jas aan en een muts op is het op het terras uit te houden.

Wij waren in 2015 op vakantie in het Stubaital en bezochten het skigebied toen twee keer.

Bovenstaande foto’s geven een indruk van het skigebied. Zie ook ons verslag uit 2015

Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.
Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Rond half twee ’s middags komt de bewolking opnieuw opzetten en is het snijdend koud. We houden het nog één afdaling uit en besluiten dan om comfortabel met de lift naar het dalstation te gaan. 

We zijn om half drie beneden en kijken naar de bewolking en zien het snel nog donkerder worden.

Bij de auto wordt voor de laatste keer deze winter de sneeuw van de ski’s verwijdert.

De Stubaier Gletscher is een leuk skigebied welke sneeuwzeker is maar door de ligging en hoogte kan het er koud zijn.

Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Gasthof Lamm Matrei am Brenner

Ter afsluiting van onze vakantie trakteren we onze Oostenrijkse vrienden op een etentje bij Gasthof Lamm in Matrei am Brenner

Gasthof Lamm is een traditioneel Gasthaus uit de 15e eeuw dat onder monumentenzorg staat. Oude ornamenten zijn gecombineerd met moderne elementen.

Het Gasthaus was ooit eigendom van de moeder van de vrijheidsstrijder Andreas Hofer. Zie ook het verslag van ons bezoek aan Tirol Panorama

Ondanks dat het weer niet optimaal was kunnen we terugkijken op een geslaagde vakantie bij fantastische vrienden.