Oostenrijk wintersport 2018 Wipptal

Logeren bij onze vrienden Martin en Christine in Steinach am Brenner

Maart 2018, ook dit jaar gaan wij op wintersport. Dit keer niet naar het ons zo vertrouwde Galtür in het Paznauntal maar we logeren bij onze Oostenrijkse vrienden Martin en Christine. Wij kennen hun al een mensenleven lang. We hebben 14 dagen vakantie, kopen geen skipas maar gaan in de omliggende skigebieden skiën. Helaas voor ons zat het weer dit jaar niet mee en zou het aantal skidagen beperkt blijven. Wel tijd om te ontspannen en andere leuke uitstapjes te maken. 

Onze vrienden wonen op circa 1200 meter. Wanneer we aankomen zijn de straten schoon en ligt er alleen nog sneeuw in het skigebied op de Bergeralm. Wat een verschil met Galtür waar je in maart nog volop in de sneeuw bent en daardoor direct het wintersportgevoel krijgt. 

Onze vrienden wonen op korte afstand van het bos en het Padastertal. Uiteraard wordt er  daar tijdens ons verblijf een wandeling gemaakt.

Officieel is het Padastertal vanwege de winter nog gesloten. Maar natuurlijk trekt Martin als “Einheimische” zich hier niets van aan. 

Via het bos bereiken we de ingang van het Padastertal. 
Bij de ingang van het Padastertal kijk je op  Steinach en de Brennerautobahn. 

In het Padastertal is de sneeuw verdwenen. De rondweg is aan deze kant van het dal niet steil en is absoluut veilig om te wandelen. Als er sneeuw ligt is het een ander verhaal. Er staat aan het begin van het wandelpad een hek dat in de winter gesloten is.

Het weer lonkt vandaag niet om naar buiten gegaan. Wij zijn dan ook de enige wandelaars. dit was vorig jaar wel anders. We lopen tot aan de brug en gaan dan weer terug naar de warme kachel.