Oostenrijk wintersport 2018 Ski & Freizeit Arena Bergeralm

Klein familie skigebied met award voor de piste preparering 

De huisberg van Steinach is de Bergeralm. Een familie skigebied met verzorgde pistes. In het seizoen 2017/2018 kreeg de Bergeralm een oorkonde voor de preparering. 

Het skigebied is overzichtelijk en biedt voor elk wat wils. Wanneer je ervoor kiest om de blauwe afdaling 6 of 6A te doen houdt er dan rekening mee dat je een lange sleeplift terug moet nemen. 

Sinds kort is de Hoher Turm een “Kombi Bahn” geworden. Hier wisselen stoeltjes en cabines elkaar af. Onderzoek heeft uitgewezen dat hierdoor meer passagiers vervoerd kunnen worden. 

Vanaf de pistes een mooie blik op Steinach en de Brennerautobahn. De dalafdaling, een rode afdaling tegen zwart aan geeft je het gevoel dat je op de autobahn gaat eindigen maar net als het zover is ga je onder het viaduct door. 

De rode piste 2 en 2A zijn breed de zwarte piste 3 kent geen hoge moeilijksheidgraad. 
Panoramafoto, klik op de foto voor een groter exemplaar. 

Bij het middenstation is het grote panorama restaurant Bergeralm en het restaurant met bediening Bärenfalle. Langs de dalafdaling  1a (rood) vindt je ürige hut Bergeralm. Deze afdaling is niet geschikt voor de mindere skiër. 

Skigebied Bergeralm is een leuk gebied voor de beginner de gevorderde skiër is hier al snel uitgekeken. 

Tijdens onze vakantie waren wij er twee keer en dan heb je ook alle pistes gehad. 

Voor de beginnende skiërs loopt er een leuke blauwe afdaling vanaf de stoeltjeslift Steinboden. Deze lift start bij het middenstation van de gondel.  

Parkeren bij het dalstation van de Bergeralm is geen probleem er zijn voldoende parkeerplaatsen. 

Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.