Oostenrijk wintersport 2008 Hoch Zillertal

Namiddag skiën in Kaltenbach 

Zaterdag 29 maart Wanneer we ontwaken en op de wekker kijken is het al 08.15 uur. Het is buiten nog relatief donker dit komt dat ondanks de voorspelling van goed weer het buiten bewolkt is. Als we uiteindelijk toch opstaan regent het pijpenstelen. Peter heeft het gevoel of hij onder een vrachtwagen heeft gelegen en dat is dan nog voorzichtig uitgedrukt. Het is maar goed dat de Duitse vakantieganger niet in de buurt is, deze had heel zeker voor zijn leven moeten vrezen! Het weer en Peter zijn gesteldheid heeft tot gevolg dat we heel rustig aan doen. 

We gaan nadat we gedoucht hebben en een heerlijk bakje Senseo gedronken hebben even beneden kijken bij Kurt en Kathleen om hun een goede thuisreis te wensen. Hun vakantie zit er op en zij reizen vandaag weer af naar België. Van Jens en Arne krijgen we een mooie tekening die bij ons een ereplaatsje zal krijgen. 

Nadat we een poosje met hun de laatste ervaringen uitgewisseld hebben willen we weer terug naar ons eigen appartement gaan. Onderweg komen we onze gastheer Heiko tegen die ons uitnodigt voor een kop koffie. Dit slaan we niet af en voor we het weten is het al 12.00. Inmiddels is het opgeklaard en door de beweging is Peter zijn stijfheid iets verdwenen. 

Het weer lokt dus we willen toch op stap gaan. De keuze valt vandaag op het skigebied van Kaltenbach. Dat kennen we nog uit het verleden en een beetje bekend gebied is bij lichamelijk ongemak wel prettig. We rijden in een klein kwartiertje die kant op en gaan met de lift naar boven. We skiën een aantal rondjes en de stijfheid bij Peter verdwijnt. We genieten op het terras van het zonnetje en kunnen uiteindelijk ondanks alle ongemakken terug zien op een geslaagde middag. Wanneer we thuis komen nodigen Heiko en Juliette ons uit om vanavond een borreltje te komen drinken. Deze uitnodiging slaan we niet af. Het wordt een gezellige avond. We kijken naar de DVD van het Schürzenjägerconcert van juli 2007. Wij waren toen in Finkenberg om het concert bij te wonen en hebben toen kennis gemaakt met Heiko en Juliette.