Oostenrijk wintersport 2008 Zillertal Arena

Een stralende dag in Zell am Ziller / Gerlos 

Maandag 31 maart

We worden wakker van het zonnetje dat in onze slaapkamer schijnt. Het is prachtig weer, strak blauwe hemel. Een veel belovende dag. We staan snel op, ontbijten en vertrekken naar Zell am Ziller. Vandaag gaan we skiën in het skigebied van Zell welke dmv de Krimml-X-press verbonden is met het gebied van Gerlos. In beide willen we wat afdalingen gaan maken. Voor de middag blijven we aan de kant van Zell.

We drinken een cappuccino op de Kreuzjochalm. We raken in gesprek met de wirt en vragen of hij in de zomer ook open is? Helaas niet. Wel doet hij ons een voorstel voor een mooie wandeling in de zomer. Van het bergstation van de Achterbahn in Zell (1744 m) naar het Ubergangsjoch(2500 m) via de Wilde Krimml naar de Isskogel (2264 m)om dan af te zakken naar het bergstation van de Isskogelbahn in Gerlos. Volgens hem een toer van ongeveer 4 uur. De wirt heeft ons nieuwsgierig gemaakt en we besluiten het maar eens met de ski’s te gaan verkennen. Op de ski’s is het een heerlijke tocht. We kunnen ons voorstellen dat dit zomers ook een prachtige tocht is. De ingeschatte tijd van vier uur lijkt ons iets te positief. Persoonlijk denken we eerder aan zes uur.

Aangezien de wandeling ons aanspreekt gaat deze zeker op ons “nog te doen” lijstje. Eenmaal aangeland in het skigebied van Gerlos moeten we een keuze maken of doorgaan naar de Gerlosplatte of omkeren en terug keren naar Zell. De keuze valt gezien de beschikbare tijd voor het laatste. We beleven nog een heerlijke middag in Zell en pakken tussendoor ook nog het zonnetje mee op het terras. 

Om de dag in stijl af te sluiten trakteren we ons op een ijsje bij de conditorei Gredler in Zell am Ziller. Hier hebben ze wat ons betreft het beste ijs en gebak van heel Tirol. De erdbeercoupe en fruchtenbecher gaan er heerlijk in. Een geweldige dag is weer voorbij.