Oostenrijk wintersport 2008 wandeldagje

Met de Zillertalbahn naar Fügen 

Dinsdag 25 maart

Vandaag dinsdag 25 maart staan we op en als we naar buiten kijken blijkt dat de Oostenrijkse weersvoorspelling behoorlijk punctueel is. Het sneeuwt en niet van die kleine vlokjes. Naast de sneeuw ook dikke mist. Voor wie het verhaal van gisteren gelezen heeft weet het al, Peter gaat niet skiën. We teuten wat in de ochtend en tegen de middag besluiten we op pad te gaan. We wandelen in 25 minuutjes naar het station in Mayrhofen. Daar stappen we op de Zillertalbahn die ons naar Fügen brengt. 

We zitten in een nieuw treinstel waar het mogelijk is om met de machinist mee te kijken. Ondanks dat wij deze rit al vaker gemaakt hebben is het deze keer anders vanwege het feit dat je op de spoorbaan kijkt. De rit van 50 minuten naar Fügen vliegt voorbij. Doel vandaag is een blik werpen op de camping Hell waar wij al heel wat keren met onze caravan een aangename tijd doorgebracht hebben in de zomer. Bij de halte Gagering stappen we uit de trein en lopen in vijf minuutjes naar de camping..

De camping in wintertooi is een heel ander gezicht dan zomers. Zoals Alois en Karin (de campingeigenaren) ons al gemaild hadden is de receptie en het restaurant vernieuwd. Beiden zien er gelikt uit een hele verbetering. Met name uitbreiding van het restaurant was hard nodig aangezien het regelmatig voor kwam wanneer je een tafeltje wilde reserveren dat je op een ander tijdstip moest eten als je in gedachten had of zelfs in het slechtste geval toch zelf je potje moest gaan koken! Helaas is het restaurant en receptie vanwege middagpauze gesloten dus de inwendige mens versterken moeten we ergens anders doen. 

We wandelen naar Fügen waar we in de conditorei een cappuccino met iets lekkers nemen. Inmiddels is het al kwart over drie dus tijd om weer richting station te gaan om met het treintje terug te rijden naar Mayrhofen. In Mayrhofen slenteren we door de dorpsstraat ondanks het koude en slechte weer is het er erg druk. Bij de M-Preis doen we de boodschappen voor de avondmaaltijd. We keren terug naar ons appartement waar we gelijk maar even op het internet kijken of er morgen beter weer verwacht word. Het ziet er iets gunstiger uit dus afwachten of we morgen weer de ski’s onder kunnen binden.