Oostenrijk wintersport 2008 Ahorngebied

Skiën in het Ahorngebied 

Woensdag 26 maart

Wanneer we wakker worden en uit het venster kijken doet het uitzicht Peter besluiten terug zijn bed in te gaan. Het is soepkippen weer zoals de weerman van radio 2 altijd placht te zeggen. Mist met motsneeuw kortom niet bepaald uitnodigend om de ski’s onder te binden. We ontbijten op ons gemak en zetten een heerlijk kopje koffie. Wanneer we aan de koffie zitten krijgen we een sms’je van onze gastheer Heiko. de tekst luid: “die Sonne komt” en verhip we kijken naar buiten en zien voorzichtig de eerste zonnestralen. Tijd om even naar beneden te lopen en met Heiko te praten. Deze vraagt waar we vandaag gaan skiën. We twijfelen tussen de Penken en het Ahorngebied. Heiko raad ons de Ahorn aan omdat daar het eerste de zon helemaal tevoorschijn zal komen.

Brave Hendrikken als wij zijn volgen wij natuurlijk Heiko zijn advies op. Ton en Anneke zijn ook wel blij dat we deze kant op gaan. Zij kunnen meerijden tot de lift, dat scheelt weer een stukje wandelen. We gaan even als afgelopen zondag met de grootste lift voor het kleinste skigebied de Ahornbahn omhoog. Boven zijn we aangenaam verast. Nu valt er tov zondag veel te zien en kunnen we kijken waar we afgelopen zomer nog gewandeld hebben dat was zondag niet te zien! Wanneer we een paar rondes geskied hebben en zelfs al een keer de dal afdaling van Ahorn tot Mayrhofen gedaan hebben meldt Heiko zich.

Hij is samen met Juul en de kids ook boven in het skigebied. We skiën met elkaar een paar rondes, pakken een terrasje in de zon en maken gezamenlijk de dal afdaling. Heiko pakt en passant zijn oude liefde weer op en fungeert als skileraar. Hij heeft aan Peter het meeste werk maar ook Emmy kan nog een boel van hem opsteken.

Niet dat het allemaal zo slecht is maar wat bijles is wel nodig. Beneden in Mayrhofen scheiden onze wegen zich weer. Wij gaan boodschappen doen, wederom bij de M-Preis niet omdat deze onze speciale voorkeur geniet maar puur omdat deze op de route naar huis ligt. Voldaan komen we thuis nu heerlijk in bad en lekker onderuit.

Blik op Mayrhofen en in het Zillertal. Verbazingwekkend om te zien dat Mayrhofen groen is terwijl vanaf Zell am Ziller het weer wit is terwijl dit lager ligt!