Oostenrijk wintersport 2008 Ski & Freizeit Arena Bergeralm

Uitstapje naar de skigebied Bergeralm in Steinach am Brenner 1050 t/m 2200 meter

Zondag 30 maart

De wekker gaat bijtijds helemaal als je bedenkt dat de zomertijd is ingegaan, de klok een uur verzet is en we gisteravond laat naar bed zijn gegaan, na de gezellige avond bij Heiko en Juliette. Vandaag rijden we naar Steinach am Brenner. Steinach is de belangrijkste plaats in het Wipptal en ligt precies halverwege Innsbruck en Brenner. De afstand vanaf Finkenberg is ongeveer 90 kilometer, een ritje van ongeveer 1,5 uur. Dit komt voornamelijk door dat het grootste gedeelte over tweebaanswegen gaat. Ton en Anneke welke met ons op vakantie zijn en hun dagen wandelend doorbrengen gaan vandaag ook mee. We worden zoals altijd gastvrij onthaald door Martin en Christine en krijgen koffie met heerlijke zelfgebakken Sachertorte. Ik kan je overigens verzekeren dat de Sachertorte van Christine lekkerder is dan die van de beroemde conditor Sacher in Wenen. En ik kan het weten aangezien ik deze ook geproefd heb. Na de koffie vertrekken we naar de Bergeralm, de huisberg van Steinach. Het skigebied is flink opgeknapt, men heeft geïnvesteerd in een nieuwe 8er gondel en er staan maar liefst 90 sneeuwkanonnen om er voor te zorgen dat er het hele seizoen geskied kan worden. 

We zijn met zijn zevenen. Ton en Anneke gaan met de gondel mee naar het middenstation om daar heerlijk van het zonnetje te genieten op een terrasje. Wij gaan samen met Martin, Christine en hun jongste dochter Andrea heerlijk cruisen door het skigebied Bergeralm. De pistes liggen er fantastisch bij. Niet voor niets heeft dit skigebied vorig jaar een prijs gewonnen voor de best onderhouden pistes. De Bergeralm is echt een familie skigebied met voornamelijk pistes die voor iedereen heel goed te doen zijn. De pistes zijn breed, uitstekend geprepareerd en heerlijk rustig. 

Ondanks dat het zondag is hoef je hier niet bang te zijn om omver geskied te worden. Wanneer we in de liften zitten krijgen we van Martin aardrijkskundeles. We weten nu weer hoe bepaalde bergtoppen heten. Altijd handig. Voor we het weten is de middag om en wordt het tijd om huiswaarts te keren. Huiswaarts is dit keer het huis van Martin en Christine.

Daar treffen we Martins broer Erwin en zijn vrouw Christl die we ook al een eeuwigheid kennen. Onder het genot van Christine voortreffelijke kookkunsten wordt er heel wat bijgepraat. Voor we het weten is het 20.30 uur en word het tijd om richting Zillertal te gaan. We nemen afscheid in de wetenschap dat wanneer wij in juni weer richting Oostenrijk gaan we elkaar zeker weer zullen treffen.