Rondreis zomervakantie 2004

Augustus 2004, een zomervakantie om nooit te vergeten. Als je dit verslag leest word je vanzelf duidelijk waarom. We zouden dat jaar vertrekken op zondag 15 augustus. Maar daar kwam niets van terecht. Zoals gewoonlijk bij deze familie moeten er op het laatste moment nog vele zaken geregeld worden. Peter heeft de week voor de vakantie nachtdienst en komt zaterdag de 14e uit de nacht. In de nacht van 13 op 14 augustus besluit een dronkenlap om zich in voor de deur staande caravan te verschuilen voor de politie. Ondanks dat een politiehond achter hem aan zit wordt hij niet gevonden. Er wordt wel aan de caravan gevoeld er door de ramen in de caravan gekeken met een zaklantaarn en onder de caravan, hij wordt echter niet gevonden. De volgende ochtend vinden we een jas in de caravan die niet van ons is. Dus de politie wordt gewaarschuwd en de jas wordt in beslag genomen. Wij controleren de caravan en de schade valt gelukkig mee. De deur sluit niet goed maar wordt nagekeken door de dealer. Maar je begrijpt dat we hierdoor en omdat Peter de 15e jarig is pas op de 16e vertrekken. 

We reizen de 16e bijtijds af met onze combinatie bestaande uit een Nissan Primera en een Eldis Shadowline caravan. De reis gaat heel voorspoedig, rond 16.00 als we net aan het discussiëren zijn op welke camping we willen overnachten, Katzenkopf of Mainblick slaat het noodlot toe. 

Op autobahn 3 bij autobahnkreuz Biebelried slaat er een voorwerp welke op de weg ligt onder caravan waardoor er een groot gat in de caravan ontstaat. Ook een van de banden van de caravan is aan gort. Gelukkig krijgt Peter de caravan en auto op de vluchtstrook zonder dat de caravan schaart of omslaat. We nemen contact op met de ADAC. 

Even later komt er een sleepwagen die eerst nog de band wil verwisselen. Nadat we hem het gat in de caravan hebben getoond worden afgesleept en moeten van alles gaan regelen. Diverse telefoontjes met de ANWB en de reisverzekeringsmaatschappij en de wetenschap dat we de eerste twee nachten hier in de buurt van Würzburg moeten blijven. 

Later blijk dat de caravan total loss is, maar gelukkig is de restwaarde nog zo hoog dat deze naar Nederland wordt gerepatrieerd.

We zoeken een hotel en komen terecht bij hotel Leicht in Biebelried een uitstekend hotel gelegen in het plaatsje Biebelried een voorstadje van Würzburg waar je fantastisch culinair verwend kan worden. Ondanks dat we geschrokken en van slag zijn genieten we toch van de ambiance in dit hotel. Na een nachtje geslapen hebben moeten we beslissen wat we doen, we hadden vier weken vakantie gepland. Gaan we terug naar Nederland en houden we de vakantie voor gezien, laten we een caravan uit Nederland komen en reizen daar mee verder, of gaan we op de bonnefooi en zoeken een hotel of pension. We besluiten tot het laatste te meer omdat we op een caravan uit Nederland nog minimaal twee dagen moeten wachten. En de schrik ons nog in de benen zit.

De volgende dag nadat we met de ANWB zijn overeengekomen dat we verder op vakantie gaan en de spullen in de caravan mogen laten, gaan we Würzburg in. Er moeten een paar reistassen worden aangeschaft om de kleding in te vervoeren. We kunnen moeilijk als we bij een hotel of appartement komen met de onderbroeken in de hand naar onze kamer gaan. We zoeken in de caravan uit wat we meenemen en pakken de caravan zodanig in dat alle spullen op hun plaats blijven. Ook plaatsen we een stuk plastic over het gat. Inmiddels hebben vele wespen hun intrek genomen in de caravan. Het gat in de caravan zit precies op de plaats waar het kastje was met de ontbijtspullen, zoals jam etc. Hiervan zitten de resten in de caravan. Het is een waar wespen paradijs. Voor ons is het minder aangenaam, we jagen de wespen er zoveel mogelijk uit. We plakken dan het gat in de caravan af, maken deze waar mogelijk schoon en gaan ondertussen de wespen met de vliegenmepper te lijf. 

Bijkomen in het Zillertal

We zetten onze reis voort en reizen af naar Camping Hell in het Zillertal. We willen toch een beetje het camping gevoel behouden. Bij camping Hell aangekomen ons vertrouwde camping adres in het Zillertal in Fügen huren we voor een paar dagen een appartement bij Alois en Carin Hell. In eerste instantie werd er door de receptioniste aangegeven dat er geen appartementen beschikbaar waren. Als Alois echter hoort wat er met ons gebeurd is krijgen we een kop koffie aangeboden en wordt er een appartement voor ons in orde gemaakt. Een uur later kunnen we onze intrek nemen. De omgeving van camping Hell en het Zillertal is vertrouwd en op deze wijze kunnen we de nare gebeurtenis een beetje van ons afzetten. We doen die dagen niet veel maar komen wel bij van de schrik.

Terme Catez, twee dagen genieten van het thermaalbad

Onze eerste week vakantie, die niet als vakantie aanvoelde, zit er op als we maandag de 23e richting Kroatië afreizen. Via de Tauernautobahn en de Karawankentunnel reizen we naar Slovenië. We hebben vorig jaar met een Nederlander staan praten die helemaal lyrisch was over het kuuroord Terme Catez. Terme Catez ligt in Catez Ob Savi in Slovenië tegen de grens van Kroatië aan. Tussen de plaatsen Sevnica en Mokrice. 

Bij aankomst blijkt het berendruk te zijn. De hotels zijn volgeboekt en het enige wat nog rest is een vakantiebungalow die voor twee nachten vrij is. Van buiten ziet het er allemaal prachtig uit echter wanneer we binnen treden valt het vies tegen. Het meubilair is oud en versleten. De bedden zijn gelukkig wel goed en het ziet er allemaal proper uit. We verblijven twee dagen hier en genieten van de thermaalbaden.