Oostenrijk Tristenaurunde

Het mindere weer van vandaag en het weerbericht op de radio doet ons toch besluiten om niet in Strassen in Oost Tirol te blijven. Er was aangenaam weer voorspeld in deze streek maar dit bleef uit. 

In Tirol op ons vertrouwde camping Hell in het Zillertal is het in hoogtemeters een stuk lager hierdoor scheelt het sowieso een aantal graden, bovendien is er voor die hoek van Oostenrijk beter weer in de voorspelling dan waar we nu zijn. 

De volgende dag gaan we op stap, we rijden door het Pustertal en over de Brenner autobahn. We houden pauze bij het Wipptalerhof aan de snelweg. Onze Oostenrijkse vrienden wonen in Steinach en gezamenlijk drinken we een kop koffie. 

Vanaf de parkeerplaats bij het Wipptalerhof heb je een mooie blik op Steinach am Brenner.

Na de pauze rijden we verder en komen aan bij camping Hell welke sinds dit jaar de naam gewijzigd heeft in Hell’s Ferienresort. 

De volgende dag gaan we samen met Martin en Christine onze Oostenrijkse vrienden op stap. 

Dit keer kiezen we voor de Tristenaurunde. Een wandeling van 7 kilometer over wandelwegen waarvoor je ongeveer 1,5 uur a 2 uur nodig hebt en weinig hoogteverschillen kent. 

De wandeling start bij de Langlaufstuberl in Pertisau waar we ook de auto parkeren en eindigt bij het dalstation van de lift in Pertisau. 

Op het moment dat wij de wandeling lopen waren er in het Tristenautal ongeveer 30 geocaches te vinden. Inmiddels is deze ronde deels niet meer aanwezig maar de wandeling is de moeite waard. 

De wandeling gaat door het Tristenautal, in de winter is hier een mooie zwarte loipe (zwaarste categorie) om te langlaufen gespoord. 
Een aantal geocaches zijn verstopt in een mooie behuizing en voor de leek niet herkenbaar. 
De wandeling gaat langs de mooie gelegen golfbaan van Golfclub Achensee. 
Wie wil kan ook genieten van de bloemen. 

Xela haar nieuwste hobby is sjouwen met grote stukken hout, hoe zwaarder hoe mooier, deze weegt ongeveer 15% van haar lichaamsgewicht. 

Voldaan en 21 vondsten aan geocaches rijker strijken we neer bij Via Pasto. Een Italiaans restaurant en pizzeria met een uitstekende keuken, een aanrader!