Oostenrijk Bad Kleinkirchheim

Wandeling door het dal in het Nationalpark Nockberge 

Vandaag worden we opnieuw niet verwend met zonnig en warm weer dus wordt er gezocht naar een wandeling waarbij we, indien het slecht weer wordt, redelijk beschermd kunnen wandelen. 

De keuze valt op een wandeling in het plaatsje Bad Kleinkircheim. Dit kuuroord, bekend van de thermaalbaden ligt op ongeveer 45 minuten rijden van de camping. 
De rondwandeling kan op diverse plaatsen in het dorp gestart worden. Wij parkeren de auto op het grote parkeerterrein achter de VVV, en dit keer is het gratis. 
De wandeling door het dal kent wel diverse hoogte verschillen. 
We wandelen langs de Landal Green ressort omhoog en kijken van boven op Bad Kleinkirchheim. 

Al snel is het hoogste punt bereikt en gaat het door de weiden weer naar beneden richting het thermaalbad Römerbad in één van de dorpskernen van Bad Kleinkirchheim.

Hier steken we de Bundesstrasse over welke de twee bergflanken in tweeën deelt. Na een koffiestop bij de konditorei gaat het via de andere kant van het dal retour richting uitgangspunt. 

Aan deze zijde van het dal vinden we diverse kerken. 
De eerste kerk welke wij tegenkomen is de evangelische kerk. Op zich wel bijzonder in het overwegende katholieke Oostenrijk. 

De evangelische kerk is voor het grootste gedeelte uit hout opgetrokken en gebouwd naar een voorbeeld uit Scandinavië. De kerk staat op de lijst van beschermde monumenten. 

Opnieuw gaat het een klein stukje omhoog waar we vanaf de andere kant van het dal een blik op Bad Kleinkirchheim hebben.
Overal vind je de houten schuren vaak versierd met bloembakken. 
De volgende bezienswaardigheid welke we tegen komen is de kerk van St Kathrein. 
Deze kerk is gebouwd in 1492 over de bron waar ook Bad Kleinkirchheim bekend van geworden is. 
Het bronwater stroomt door de kerk en heeft een temperatuur van 36 graden celsius. 

De kerk is alleen open wanneer er een mis gehouden word. De doopkapel is altijd open en de foto’s welke je hier ziet zijn daar gemaakt.

Het blijft een wonderlijk gezicht het water wat door een kapel stroomt.
Onze wandeling zit er bijna op. We dalen nog een klein stukje en komen uit bij ons uitgangspunt.