Oostenrijk Penkenjoch

Rondwandeling op de Penken

Zaterdag 21 juni 2008

Na de mooie tocht van gisteren tijd voor een rustdag. En wat doe je dan op zo een dag?Een beetje zwemmen, zonnen, lui zijn aan de rand van het zwembad van de camping en lekker ontspannen. Het enige waar we even de camping voor verlaten is om boodschappen te doen bij de Billa. Weinig beleefd maar wel genoten van een rustige dag.

Zondag 22 juni 2008

Na de rustdag van gisteren tijd voor weer wat actie. Vandaag is onze Zillertal activ card voor de laatste dag geldig. Ook het weer laat ons niet in de steek want het is zeer warm en de temperatuur ligt ruim boven de 30 graden. Jan zijn dag start ook goed want doordat naast hem de Duitse buurman met zijn camper vertrokken is krijgt hij de gelegenheid om zijn auto voor de caravan te zetten en de verlichting van de caravan te controleren. Deze functioneert naar behoren. Dat het verhaal later nog een andere wending krijgt kan hij op dat moment niet vermoeden. 

Vandaag staat een wandeling op de Penken in Mayrhofen op het programma. We overleggen of we met het openbaar vervoer zullen gaan of met de auto. Aangezien je met het ov zo afhankelijk bent van tijden kiezen we voor de auto. We rijden naar Mayrhofen en parkeren wederom op de parkeerplaats van de Ahornbahn.

Vanaf hier is het te voet slecht een 7 minuten naar het dalstation van de Penkenbahn welke midden in Mayrhofen ligt.

We gaan met de kabelbaan naar boven en genieten van het uitzicht. Natuurlijk nemen een foto van Landhaus Sonnenschein van Heiko waar we van de winter in het appartement verbleven. Zoek je nog een goede accommodatie met vriendelijke gastheer en gastvrouw dan is dit zeker een aanrader http://www.landhaussonnenschein.at/

Boven kijken we onze ogen uit vooral omdat we hier van de winter geskied hebben. In de winter ziet het er heel anders uit. We proberen te ontdekken waar de pistes gesitueerd zijn. 

 Dit gaat op sommige plaatsen beter als de andere. Met de lift boven aangekomen nemen we nog de stoeltjeslift tot het Penkenjoch 

Vanaf hier start de rondwandeling over de Penken welke wij vandaag doen. We wandelen een klein uurtje en nemen nog de tijd om heerlijk op een bankje te lunchen.

Tijd om terug te gaan uiteraard moet er met dit warme weer een stop gemaakt worden in Zell am Ziller om ijs te eten. Daarnaast willen we op de camping nog even zwemmen en er moet nog even gewerkt worden. De voortent moet afgebroken worden. Niet dat we morgen al willen vertrekken maar we denken er over om dinsdag af te reizen en met een tent aan de caravan gaat dit nu eenmaal lastig.