Oostenrijk Goglhof

Een luie vakantiedag en wandeling vanaf de camping

Vrijdag 13 juni 2008

Vandaag vrijdag de 13e. Voor velen een ongeluksdag echter wij zijn in dat opzicht niet bijgelovig. Als er dan toch al sprake moet zijn van ongeluk dan is dat de regen die al sinds gisterenavond op het dak van onze caravan klettert. Pluvius doet flink zijn best.

Vanwege het feit dat het vandaag geen wandelweer is gaan we met auto van Jan naar de volkswagen garage in Zell am Ziller. Zoals eerder vermeld in het reisverslag heeft of de caravanstekker of de contactdoos van de auto last van kuren.

Aangezien de garage op een steenworp afstand ligt van conditorei Gredler  is het niet verwonderlijk dat we bij deze meesterconditor aan de cappuccino met gebak gaan om de tijd te doden. De auto wordt nagekeken en de monteur verzekert Jan dat de stekker in orde is en dat er niets aan mankeert. Onderweg maken we nog een stop in Uderns en kopen vanaf fabriek twee prachtige fleecejacks met windstopper. Ideaal voor het kamperen en het skiën.

Wanneer we terug komen op de camping is het te laat om nog wat te ondernemen. De rest van de dag wordt in gepaste luiheid doorgebracht. Wanneer de zon er ’s middags ook nog bij komt kan onze dag niet meer stuk.

Zaterdag 14 juni 2008

Na de luie dag van gisteren staan we weer te popelen om een wandeling te maken.  Het weer laat ons vandaag niet in de steek. Het is half bewolkt met af en toe een zonnetje. We starten vanaf de camping en wandelen richting Schlitters, daluitwaarts.

Na een kleine 30 minuten kan er ter hoogte van het industriegebied Gagering een bospad ingeslagen worden welke naar Fügenberg leidt. Je moet het even weten want erg goed bewegwijzerd is het niet. We klimmen 30 minuten door het bos waarna we onverwacht op het plateau bij Fügenberg staan.

Het pad is een aantal dagen terug voor het eerst na de winter gemaaid. Dit is een geluk voor ons want anders hadden we ons een weg door de brandnetels moeten banen of om moeten keren. Vanaf hier is het nog ongeveer 55 minuten naar Goglhof, het Jausenstation wat ons doel is van vandaag.

Hier lunchen we. De terugweg gaat via het Fügenerbos en Fügen. Vanaf Goglhof tot aan de camping retour is ongeveer 60 minuten. Wanneer we terug zijn op de camping gaan we snel douchen

We hebben afgesproken met Heiko, Juliette en de kinderen om een gezellige avond door te brengen. Wij verwachten hun rond 17.00 uur op de camping. Gezamenlijk rijden we richting Mayrhofen om in Bruggerstube te gaan eten. Een echt Tirools gasthuis waar je goed kan vertoeven. Peter eet er een hooiwagen vol (zie foto). Na het heerlijke eten gaan we nog met Heiko en Juliette mee naar huis en brengen nog wat gezellige uurtjes door. We maken het niet al te laat aangezien morgen Steinach op het programma staat. Even voor 23.00 uur rijden we de camping op. Dit komt goed uit want na dit tijdstip blijft de slagboom gesloten.