Oostenrijk Kreuzjochbahn en Kreuzwiesenalm

In Zell met de Kreuzjochbahn en wandeling naar de Kreuzwiesenalm

Woensdag  18 juni 2008

Vandaag zetten we koers naar Zell am Ziller. Hier gaan we met de Kreuzjochgondelbahn naar de Rosenalm (1760 meter)waar onze wandeling start. In de lift komt Emmy tot de ontdekking dat de fotocamera nog in de auto ligt. Aangezien Jan wel zijn camera bij zich heeft besluiten we om niet om te keren. Boven kijken we onze ogen uit. Ondanks dat we hier eerder geweest zijn bekijken we het nu met een andere blik. Afgelopen winter hebben we hier de pistes onveilig gemaakt op de ski’s.

We kunnen ons niet voorstellen dat je hier naar beneden glijdt. We wandelen in 60 minuten naar de Kreuzwiesenalm(1884 meter). We starten boven met de jas aan omdat het nog koel is. Al snel kunnen we stoppen om de jas uit te trekken het zonnetje doet flink zijn best om de bewolking weg te branden.

De weg verloopt stijgend en dat is goed te merken. De bewolking wordt niet doorbroken en we lopen in de mist.

Bij de Kreuzwiesenalm die zo vroeg in het seizoen nog gesloten is eten we ons mee genomen broodje op. Als we pauzeren voelen we kleine spatjes regen. 

We breken op en wandelen in 90 minuten terug naar het middenstation van de lift op 1309 meter. Met de lift zoeken we het dal weer op.