Oostenrijk Lackenalm

Wandeling in het Schönachtal bij Gerlos

Maandag 16 juni 2008

Tijdens de koffie vandaag worden de meningen gepeild. De vraag is of we nog verder gaan trekken naar Süd Tirol of naar de Gardasee dan wel hier op Hell blijven. Peter en Emmy hebben de afgelopen twee dagen bij Martin en Christine en bij Heiko en Juliette dankbaar gebruik gemaakt van de internetverbinding om de weersvoorspelling voor de komende dagen te bekijken. Ondanks dat we buiten koffie drinken is het niet super mooi weer maar wel aangenaam. Vanaf komende woensdag wordt er een weersverbetering verwacht en dreigen de temperaturen naar boven de 25 graden te gaan. Alle voor en tegen afwegende wordt er democratisch besloten dat we op Hell blijven.

Morgen gaan we een Zillertal Activ kaart kopen zodat we de komende dagen ook van de kabelbanen gebruik kunnen maken. Vandaag stappen we nog een keer in auto en rijden dal inwaarts richting Zell am Ziller. Hier slaan we af richting Gerlos wat ons doel voor vandaag is. Bij aankomst in Gerlos kost het nog wel wat moeite om de auto ergens te parkeren waar het geen “privat besitz” is. Uiteindelijk vinden we een openbare parkeerplaats.

We steken de beek over en wandelen over een asfaltweg richting de Lackenalm. Daar waar de asfaltweg stopt en overgaat in een schrotterweg is ook een speciale parkeerplaats voor de bezoekers van de Lackenalm onze bestemming van vandaag.

Onderweg komen we ook nog een unbewirtschafte alm tegen met de mooie naam Stinkmoosalm.
Op de alm genieten we van het mooie uitzicht en keren weer terug naar Gerlos

De terugweg is gelijk aan de heenweg. 

Op de terugweg kan je nogmaals achteromkijken en genieten van het mooie uitzicht. 

We rijden terug naar de camping maar uiteraard volgt er nog een stop in Zell am Ziller bij conditorei Gredler. In een lekker zonnetje genieten we van een ijsje. Dat beloofd wat voor het weer van morgen.

Dinsdag 17 juni 2008

Ondanks dat gisteren de dag afgesloten werd op het terras in de zon ziet het er vandaag weer heel anders uit. De regen komt met bakken uit de lucht en de dagelijkse koffie moet dan ook in de voortent gedronken worden. Na de koffie willen we ondanks de regen op stap gaan. Omdat het niet echt lonkt besluiten we voor de tweede keer naar Mayrhofen te gaan om daar wat rond te slenteren en wat inkopen te doen. We schaffen bij de receptie de Zillertal activcard aan. Deze geeft tegen een tarief van 43 Euro (tarief 2008) de mogelijkheid om zes dagen met het openbaar vervoer te reizen, zwemmen in diverse openluchtbaden en per dag 1 x gebruik te maken van de kabelbaan. Je kunt er voor kiezen om naar boven te gaan met de ene kabelbaan te wandelen door de bergen naar de andere kabelbaan en aldaar deze naar het dal te nemen. Tevens zijn er kaarten voor 9 en 12 dagen verkrijgbaar.

We nemen de Zillertalbahn vanaf halte Gagering naar Mayrhofen. Onderweg lijkt het er nog even op dat het bij aankomst in Mayrhofen droog is maar zodra we uitstappen valt het weer gestaag uit de lucht. Langs de diverse winkels slenteren we door Mayrhofen. Het weer nodigt niet uit om zoals eerder het plan was terug te lopen tot Ramsau. We duiken conditorei Kostner in en eten daar een broodje Alpine. Een aanrader. Omdat we geen boodschappen gedaan hebben bij de supermarkt eten we die avond in het campingrestaurant bij Hans. Jan, Paula en Emmy genieten van de voortreffelijke kookkunsten van de kok. Peter trapt er weer in en besteld een pizza Calzone. Hij had het kunnen weten van vorig jaar maar dit is het enige gerecht wat je in dit restaurant links moet laten liggen.