Oostenrijk Jausenstation Schwarzachtal

Wandeling over de alm naar het jausenstation in het Schwarzachtal

Maandag 23 juni 2008

Vandaag laat het weer ons wederom niet in de steek. De temperatuur loopt ’s morgens al weer snel op naar boven de 30 graden. Bij de koffie word zoals gewoonlijk overlegd wat de plannen zijn voor vandaag.

De keuze valt op een almwandeling. We rijden met de auto richting Gerlos. Even voor Gmünd vind je aan de rechterkant gasthof Kühle Rast. Hier achter ligt het parkeerterrein van de Schwarzachalm ons doel van vandaag

We starten op een hoogte van 1191 meter het jausenstation ligt op 1379 meter. Een lichte wandeling met de tijd om om je heen te kijken en te genieten van het panorama.

Veertig minuten na vertrek bij de auto bereiken we de hut. Op het terras genieten we van de Oostenrijkse specialiteiten.

Emmy eet voor het eerst in haar leven een Graukäse.

Wanneer we aanstalten maken om te vertrekken vraagt de Wirtin of we nog verder naar de top willen gaan wandelen. Wij ontkennen dit en leggen haar uit dat we richting dal naar de auto terug gaan. Heel verstandig merkt zij op aan het eind van de middag komt er een stevig onweer. Overigens hadden we dit zelf ook al aan de luchten gezien. We wandelen in 30 minuten terug .

Tijd om terug te gaan uiteraard moet er met dit warme weer een stop gemaakt worden bij conditorei Gredler in Zell am Ziller om ijs te eten. Daarnaast willen we op de camping nog even zwemmen.

De dag sluiten we af met een maaltijd in het campingrestaurant. We eten daar een hausplatte. Een overdaad van alles en schandalig lekker. We genieten voor een laatste keer van de kookkunsten van Hans en zijn personeel in het campingrestaurant.