Oostenrijk Falzthurnalm juni 2008

Alm in de buurt van Pertisau

Dinsdag 10 juni 2008

Na een drietal dagen reizen wil het gezelschap een rustige ochtend. Er wordt dan ook uitgeslapen uitgebreid “gebadderd” in het prachtige sanitair van de camping en op het gemak koffie gedronken. Tegen het middaguur zijn we eindelijk zover om te vertrekken voor een inloop-wandeling. We rijden het dal uit richting Jenbach om via de B 181 Achenseebundestrasse naar Pertisau te gaan.

Pertisau is een gemeente in het district Schwaz van de Oostenrijkse deelstaat Tirol. Inwoneraantal: Pertisau is het kleinste dorp aan de Achensee en ligt in het natuurpark Karwendelgebergte. De Achensee is met 719 ha het grootste meer van Tirol . 

Uiteraard wordt er gestopt op de Kanzelkehre. Hier wordt je een blik gegund op het Inntal, Wilder Kaiser en het Zillertal. In Pertisau parkeren we de auto bij de Langlaufstuberl.

Voor we op stap gaan moet eerst een parkingticket gekocht worden. Ook in Oostenrijk zijn ze er inmiddels achter waar het geld te halen valt.

Over een wandel en mountainbikepad lopen we in één uurtje naar de Falzthurnalm.
Het hoogte verschil is gering. Pertisau ligt op 952 meter de Falzthurnalm op 1089 een uitermate geschikte inloopwandeling.

Bij de alm genieten we van een koele drink en wandelen na de versnapering op ons gemakje weer terug. Het laatste stukje spettert het een klein beetje maar de regen zet gelukkig niet door.