Oostenrijk Galtür Paznauntal

Rustige wandeling in onze wintersportplaats. 

Na de pittige wandeling van gisteren willen we vandaag rustig aan doen. De keuze is snel gemaakt. We rijden via de B188 over Vandans, Schruns, Gaschurn naar Partenen. Hier begint de Silvretta Hochalpenstrasse welke de verbindingsweg is tussen Vorarlberg en Tirol. 

De Silvretta Hochalpenstrasse is verboden voor auto met aanhangers en er wordt tol geheven. In de winter is deze weg gesloten. Wij mogen, omdat we in het bezit zijn van de Montafon – Silvretta kaart, de weg zonder betaling van de tol berijden. Bij de Silvretta Stausee op het hoogste punt van de Hochalpenstrasse is de Bielerhöhe. Hier parkeren wij de auto bij het Silvretta-Haus voor onze broodnodige cappuccino. 

Het restaurant met uitzicht over het stuwmeer hebben wij vorig jaar ontdekt, toen wij hier een rondwandeling maakte lees meer.

Na de cappuccino pauze rijden we verder en verlaten de provincie Vorarlberg en komen in de provincie Tirol. Onderweg spotten wij de paarden die vrij rondlopen en ook regelmatig het verkeer ophouden. 

In Wirl waar het skigebied van Galtür is parkeren we de auto. In de winter moet er gezocht worden naar een parkeerplek, nu kunnen we de auto zo kwijt. 
Vanaf hier wandelen we naar Galtür. Een korte wandeling van 2,5 kilometer, net mooi om de benen te strekken en de spieren niet stijf te laten worden. 
De sandalen worden verwisseld voor de lichte wandelschoenen en we kunnen op pad. 
Natuurlijk kijken we omhoog om te ontdekken waar in de winter de pistes lopen. 
De Alpkogelbahn met de cabines is buiten gebruik wel draait de Birkhahnbahn, dit is een stoeltjeslift. 
We wandelen op ons gemak over het wandelpad welke ook in de winter begaanbaar is naar Galtür. 

Even als in de winter is Galtür een rustig dorp. In de zomer zie je hier de liefhebbers van de langere bergtouren. In de winter de liefhebbers van een aantrekkelijk maar rustig skigebied.

Om een indruk te krijgen van het verschil tussen zomer en winter bovenstaande foto’s. 

In het centrum van Galtür ontdekken we bij het Tourismusverband nog een nieuwtje.

Vanaf winterseizoen 2016/2017 wordt de oude stoeltjeslift Breitspitz vervangen door een cabinebaan. Een grote verbetering in deze stoeltjeslift zit je altijd op de wind. De afdaling van de Breitspitz ligt op het Noorden. Ook worden er sneeuwkanonnen geplaatst. Tot de winter van 2016 was er in dit gedeelte van het skigebied alleen nog maar natuursneeuw. Door de cabinebaan wordt het skigebied nu ook bereikbaar in de maanden december en januari. Meestal was in deze periode van het jaar, dit gedeelte van het skigebied, vanwege de kou niet open. 

We brengen nog een bezoek aan Magnus en Anita, de eigenaren van Gampelerhof, het hotel waar wij komende winter voor de 15e keer gaan logeren. We zitten gezellig op het terras, Magnus is net terug van een wandeling met zijn gasten en maakt tijd om even bij ons te zitten en de laatste nieuwtjes uit te wisselen. We hebben opnieuw een vakantiedag welbesteed. Tijd om terug te gaan naar de camping in Vorarlberg.